fbpx

Зарічненська громада отримала обладнання для добровільної пожежної команди

Рубрика Новини

У 2021 році Зарічненська територіальна громада стала учасницею проєкту «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні», що реалізується Фондом міжнародної солідарності у рамках Програми «U-LEAD з Європою» співфінансується програмою польської співпраці задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща. У громаді за підтримки експертів сформували добровільну пожежну команду, а її учасники пройшли  спеціальне навчання.

За інформацією регіонального офісу U-LEAD  у Рівненській області, нещодавно Зарічненська громада за підтримки Фонду міжнародної солідарності отримала пожежне спорядження. Серед наданої допомоги спеціальний одяг та взуття, протигази, петлі евакуаційні, пожежна драбина, мотопомпа, бензопила, пожежний рукав, електрогенератор, лопати, та інше обладнання. Допомога була надана в рамках проєкту, що імплементується у співпраці з BGK (Банком крайового господарства) та фінансується ЄС.

Як повідомляють у громаді, така допомога зміцнить зусилля у сфері цивільного захисту, що є особливо актуальним під час воєнного стану в країні.

Зазначимо, що Зарічненська територіальна громада пройшла комплексне навчання, яке організовувала Програма «U-LEAD з Європою», залучаючи до заходів міжнародних експертів. Також навчання проводили фахівці Вараського районного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області.

«Дякуємо за витримку та мужність, дякуємо, що поділились досвідом з нашими місцевими добровольцями-вогнеборцями! Ми зацікавлені у зміцненні системи цивільного захисту в нашій громаді, це дозволить нам оперативніше реагувати на пожежі, запобігати пошкодженню майна та зберігати життя наших мешканців», – йдеться у повідомленні на сторінці громади.

За словами Руслана Сивого, керівника регіонального офісу U-LEAD  у Рівненській області, робота з територіальними громадами у цьому напрямку триває не один рік, адже питання безпеки у громадах завжди були пріоритетними. Тому процес створення у громадах області добровільних пожежних команд іде швидкими темпами. Цьому сприяли і виграні за допомогою команди офісу обласні проекти міжмуніципального співробітництва Миляцькою, Білокриницькою та Великоомелянською територіальними громадами, які є прикладами у цьому напрямку.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

 

 

 

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль