fbpx
Голосуйте!
00
Днів
00
Годин
00
Хвилин
00
Секунд
Голосування завершене
до закінчення голосування

Закарпатські громади розвивають велоінфраструктуру для переселенців

Рубрика Новини
МістоУжгород

Фахівці територіальних громад із Закарпатської та Львівської областей стали учасниками інформаційної сесії на тему «Забезпечення потреб ВПО у мобільності». Захід організувала команда регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Закарпатській області.

Учасники інформаційної сесії дізналися про сучасні практики забезпечення потреб ВПО у мобільності та обговорили шляхи покращення цього напрямку в територіальних громадах.

«Велосипедний транспорт найбільш дешевий спосіб забезпечення засобами пересування для переселенців. Пересування дуже важлива потреба, особливо для ВПО, які не мають власного транспорту. В умовах війни виникло чимало проблем з транспортом, включаючи зупинку роботи громадського транспорту. Велосипед як транспорт став чудовою альтернативою іншим засобам пересування», – зазначив Вадим Денисенко, експерт з розвитку сталої мобільності «U-LEAD з Європою».

Вадим Денисенко презентував найбільш успішні практики щодо розвитку мобільності, які вже діють в Україні та закордоном. Так, у Львові започаткували благодійний велопрокат «Ровер.рент». У місті діє 18 точок прокату. Усі бажаючі мають можливість скористатися велосипедом, а для ВПО така послуга безкоштовна. Основна умова – велосипед слід повернути на точку прокату до комендантської години. У місті організовуються спеціальні навчання їзди на велосипедах для початківців. Місто Львів і «Ровер.рент» домовилися про отримання велосипедів в Данії. Міський планувальник Мікаель Колвілл-Андерсен запустив кампанію Bikes4Ukraine. Організатори акції планують отримати 2 000 велосипедів для ВПО та кошти на облаштування 20 км тактичних вело смуг.

«В Україні також активно розвивається кампанія #BikesForUkraine, яка спрямована на деокуповані та прифронтові території, де знищено громадський транспорт та проблеми з паливом. Кампанія охоплює Харків, Суми, Чернігів, Тростянець та Київську агломерацію. Велосипеди збираються для гуманітарних штабів, які розвозять допомогу, співробітників критичної інфраструктури та військових», – додав експерт.

Вадим Денисенко розповів учасникам інформаційної сесії про діючі конкурси та гранти, на які можна податися та отримати фінансування для проєктів із розвитку сталої мобільності.

«У нашій громаді люди досить часто користуються велосипедом Останнім часом спостерігається тенденція розвитку велосипедного туризму. Нам цікава тема створення веломаршрутів для наших жителів, туристів та переселенців», – ділиться Мар’яна Місик, учасниця заходу із Синевирської громади.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль