fbpx
Голосуйте!
00
Днів
00
Годин
00
Хвилин
00
Секунд
Голосування завершене
до закінчення голосування

Волинські громади удосконалюють навички з проєктного менеджменту

Рубрика Новини
МістоЛуцьк

Програма «U-LEAD з Європою» продовжує надати консультаційну та методичну підтримку територіальним громадам Волині. Днями представники волинських громад стали учасниками інформаційної сесії на тему «Організація проєктної діяльності під час воєнного стану», яка проходила на базі регіонального офісу U-LEAD у Волинській області.

Захід проводили Олександра Фадєєва та Петро Гоцалюк, експерти «U-LEAD з Європою» з управління проєктним циклом.

За словами Петра Гоцалюк, нині в Україні в основному діють конкурси швидкого реагування, які мають свої особливості, якщо їх порівнювати із великими грантами.

«Для тилових територіальних громад актуальним залишаються питання щодо допомоги внутрішньо переміщеним особам та підтримки бізнесу. Пропозиції від донорів максимально підлаштовані під ці потреби громад, тому ними слід користуватися», – зазначив Гоцалюк.

Олександра Фадєєва розповіла, що багато грантових пропозицій мають географічні обмеження, зокрема виключаються окуповані території.

«Низка грантів покликані дати старт зростанню громад, яким слід оперативно реагувати на діючі конкурси. Як показує практика, проєкти розраховані від 6 місяців до 1 року. Важливу роль відіграватиме гнучкість територіальних громад та їхня готовність змінювати проєкт в ході його реалізації», – підкреслила Фадєєва.

Зазначалося, що донори скоротили розгляд аплікаційних заявок в межах 5-7 робочих днів. Завдяки цьому громади можуть готувати більшу кількість заявок та подавати їх на розгляд донорів частіше. Розмір грантів коливається від 1 тис. доларів до 500 тис. доларів, все залежить від виду діяльності. Є певні зміни в подачі заявок – їх можуть подавати органи місцевого самоврядування, громадські організації та фізичні особи.

«Ми усі змушені реагувати на нові виклики, з якими зіштовхнулися територіальні громади в період воєнного стану. Раніше приділялося чимало уваги темі проєктного менеджменту, зараз це питання також актуальне. Громадам слід шукати додаткові ресурси для збереження тенденцій розвитку. Одним із таких інструментів є саме проєктний менеджмент», – наголосив Анатолій Пархом’юк, керівник регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Волинській області.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль