fbpx

Волинські громади ознайомили із новою державною політикою у сфері управління лісами

Програма «U-LEAD з Європою» оголосила про відбір територіальних громад для участі у чотиримісячній програмі з розробки муніципальних енергетичних планів. Про це йшлося під час інформаційної сесії для шести областей, яка відбулася на базі регіонального офісу U-LEAD в Івано-Франківській області.

Мережа з обміну досвіду «Розробка муніципального енергетичного плану» покликана допомогти територіальним громад за підтримки експертів розробити муніципальний енергетичний план.

«З серпня2023 року «U-LEAD з Європою» обрала для напрямок підвищення енергобезпеки в територіальних громадах одним з пріоритетних. Враховуючи ситуацію в нашій енергосистемі, зараз ідеальний час для того, що громадами спланували та покращили роботу в напрямку енергонезалежності. Одним із таки інструментів є муніципальний енергетичний план, який територіальним громадам зможуть допомогти розробити експерти  U-LEAD», – зазначив радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування Максим Чопей.

Для участі в Мережі запрошують громади з чисельністю населення до 50 тис осіб, які готові делегувати для роботи з розробки муніципального енергетичного плану трьох представників. Загалом буде відібрано 48 територіальних громад по всій Україні, які будуть розділені на групи. Робота відбуватиметься у форматі інформаційних сесій, семінарів, тренінгів, групових та індивідуальних консультацій. Ініціатива стартує у червні та триватиме по жовтень 2023 року.

Експерт з питань енергоефективності «U-LEAD з Європою» Олександр Шумельда наголосив, що наявність в громаді муніципального енергетичного плану дозволить їй підвищити рівень енергетичної безпеки шляхом послідовної реалізації запланованих заходів. Також це додатковий інструмент для пошуку додаткових фінансових джерел втілення напрацьованих проєктних пропозицій.

Громади, яких зацікавила участь в Мережі, мають заповнити на сайті  U-LEAD аплікаційну форму та до 18:00 години 8 травня 2023 року надіслати її на електронну адресу: regops.u-lead@giz.de, в темі повідомлення вказавши «Назва громади, область, Розробка муніципального енергетичного плану».

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль