fbpx

В Україні збирають підписи для створення координаційного органу з підтримки та розвитку громадського сектору

Рубрика Новини

Ефективність діяльності громадських організацій залежить від якості співпраці з партнерами. Проте, зважаючи на непросту ситуацію, донорські організації, на жаль, не мають на сьогодні конкретного плану співпраці з українськими неурядовими організаціями.

Команда громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» розпочала збір підписів під зверненням до Посольств дружніх країн, організацій технічної допомоги, міжнародних фондів, Секретаріату Кабінету Міністрів України з проханням підтримати ініціативу щодо створення координаційного органу з питань підтримки та розвитку громадського сектору, співпраці громадянського суспільства, донорських організацій і влади України.

Важливим викликом для усього громадського сектору України є формування порядку денного, як на час війни, так і після нашої перемоги.

«Вкрай необхідно, щоб ще до завершення війни, ми, спільними зусиллями, напрацювали конкретний план дій із розвитку громадського середовища України в якому усі напрямки діяльності організацій будуть охоплені, а процедури з підтримки гнучкими та оперативними», – зазначає Максим Черкашин, керівник ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад».

Ознайомитися із текстом звернення можна тут.  Підтримати ж звернення всіх бажаючих запрошують за цим посиланням.

Підписати звернення можуть громадські активісти та лідери громадських організацій, які працюють на території України.

Як зазначають ініціатори звернення, консолідована позиція громадського сектору пришвидшить напрацювання нових пропозицій від донорських організацій, які сприятимуть розвитку, підтримці та об’єднанню громадських активістів й організацій в Україні.

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль