fbpx

В Україні видали унікальний довідник з історіями боротьби громадського сектору під час війни

Рубрика Новини

В умовах війни громадянське суспільство проявило свою згуртованість та готовність працювати на перемогу України. З моменту повномасштабного вторгнення з’явилося чимало ініціатив та проєктів у громадському секторі, які пришвидшують перемогу. Громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» випустила довідник «Громадянське суспільство України під час війни: історії боротьби та нескореності».

У посібник увійшли історії громадських організацій, молодіжних рад, волонтерів, громадських активістів та журналістів, які були зібрані завдяки проведенню конкурсу «Золотий фліпчарт». Цей конкурс акцентував увагу на відзначенні найкращих ініціатив та проєктів саме громадського сектору, які були реалізовані у 2022 році.

«Конкурс «Золотий фліпчарт» вже став традиційним, його наша організація заснувала ще у 2020 році. Відтоді він проходив вже двічі, але минулого року ми вирішили його не організувати. Цьогоріч конкурс відбувався та допоміг нам зібрати чудові і мотивуючі історії про людей та організації, які працюють над перемогою України шляхом реалізації проєктів та ініціатив. Згодом ми вирішили не просто відзначити усіх переможців конкурсу, а зробити довідник, де будуть зібрані їхні історії», – розповідає заступник керівника ГО «Освітньо-аналітчиний центр розвитку громад» та менеджер проекту Сергій Волохатий.

За його словами, такі історії важливо збирати та поширювати, щоб кожен міг побачити їх та надихнутися, а світ розумів, що українці консолідувалися та всі працюють на перемогу над російським агресором.

У довіднику зібрані 80 історій активістів та організацій, які працюють у різних напрямках, але мають одну ціль – допомогти військом, ЗСУ, ВПО, постраждалим від війни та загалом Україні наблизити перемогу.

Збірка була вперше презентована переможцям конкурсу «Золотий фліпічарт», інформація про яких розміщена на його сторінках. Також довідник є в електронному варіанті, з яким можна ознайомитися на сайті організації за цим посиланням.

Довідник «Громадянське суспільство України під час війни: історії боротьби та нескореності» розробила та видала команда ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» за підтримки Taiwan Foundation for Democracy.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль