fbpx
Голосуйте!
00
Днів
00
Годин
00
Хвилин
00
Секунд
Голосування завершене
до закінчення голосування

У Тернополі презентували результати всеукраїнського опитування громадських активістів

Рубрика Новини

Запровадження воєнного стану в Україні внесло корективи у всі сфери життя. Громадський сектор надзвичайно чутливий до подібних змін, тому війна значно змінила роботу громадських організацій та активістів.

Команда громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» провела всеукраїнське опитування громадських активістів та організацій. Результати опитування були презентовані 19 квітня в офісі Західноукраїнського хабу громадської активності, який працює в Тернополі для восьми областей заходу України.

Мета опитування – вивчення стану громадських організацій та їх членів під час проведення повномасштабної війни.

 «З початком повномасштабної війни ми змінили формат та фокус роботи нашої громадської організації. Для підготовки нових проєктів та подальшої роботи нам не вистачало актуальних потреб від нашої цільової аудиторії – громадських активістів. Ми вирішили провести опитування серед громадських організацій та активістів, щоб краще розуміти їхні потреби. Результати опитування будуть корисними й іншим громадським організаціям, оскільки інформація, яка тут викладена, допоможе їм вже сьогодні розпочати змінювати власну стратегію розвитку та будувати плани», – розповідає Максим Черкашин, керівник ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад».

В ході опитування аналізувалися особливості діяльності, короткострокові та довготермінові плани діяльності, потреби і пропозиції щодо адаптації до нових реалій.

 «Результати анкетування дозволять донорським організаціям краще розуміти, що відбувається у громадському секторі України, які є потреби сьогодні та які можуть виникнути згодом. Це допоможе їм вже сьогодні готувати актуальні пропозиції та конкурси», – зазначає Олександр Кикта, менеджер напрямку соціологічних досліджень ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад».

Загалом в онлайн-опитуванні взяли участь 60 респондентів з 14-ти областей України. Найбільше відповідей надали представники громадського сектору з Донецької, Луганської, Київської, Харківської та Херсонської областей.

Результати опитування можна переглянути у вільному доступі на сайті громадської організації українською та англійською мовами. Завантажити україномовний варіант можна за цим посиланням, англомовна версія розміщена тут.

Опитування проведено громадською організацією «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві з Національним фондом на підтримку демократії (NED).

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль