fbpx

У Тернополі громадських активістів навчали ефективно працювати з молоддю

Рубрика Новини

30 громадських активістів та працівників органів місцевого самоврядування 16-17 грудня навчалися у Тернополі в рамках тренінгу «#ProMolod: все для роботи з молоддю». Захід об’єднав учасників з 8-ми областей заходу України – Тернопільської, Львівської, Хмельницької, Закарпатської, Чернівецької, Івано-Франківської, Волинської та Рівненської.

Учасники тренінгу разом з досвідченими тренерами-практиками детально обговорили ключові питання, які стосуються роботи з молоддю та налагодженні ефективної молодіжної політики на місцевого рівні.

Перший день тренінгу розпочався з розгляду алгоритму реєстрації молодіжної громадської організації. Учасники отримали детальну інформацію від Василя Марцинкевича, начальника відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань у Тернопільській області. Тренер презентував ключі етапи, які потрібно пройти при реєстрації молодіжної громадської організації, та виокремив основні юридичні моменти цього процесу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про важливість налагодження командної робити в діяльності молодіжної ради розповіла Леся Голояд, Президент Молодіжного Конгресу Зборівської міської ради, прессекретарка Української асоціації молодіжних рад. Тренерка представила основні складові командної роботи та роль кожного її члена. На прикладі інтерактивного завдання учасники змогли переконатися, яку важливу роль відіграє команда робота та поділ обов’язків між її членами.

«Два дні комунікації, представлення крутих кейсів, робота з досвідченими тренерами-практиками та цікаве дозвілля. Круто, коли ти зустрічаєш людей з минулої події як старих друзів і щиро радієш, що доля тебе зводить з новими. Це надихає і дає сили», – коментує Тетяна Шитикова, громадська активістка із Закарпатської області.

«Молодіжна політика в громадах та діяльність профільних структурних підрозділів» – цей блок питань розкрила Христина Білінська, начальниця управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей Тернопільської міської рад. Спікерка поділилася практичним досвідом щодо побудови молодіжної політики на локальному рівні та співпраці молоді з владою. Обговорювалися актуальні питання щодо діяльності структурних підрозділів, які відповідають з роботу з молоддю, на локальному рівні.

Павло Медина, керівник Молодіжного центру «Нові крила» та Першого молодіжного каналу розповів учасниками тренінгу як правильно будувати адвокаційні кампанії молодіжних проєктів. Також експерт обговорив з присутніми особливості створення  та діяльності сучасних молодіжних просторів.

«Радий, що повертаються офлайн-заходи. А ще більше був радий відвідати семінар від громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад разом» разом зі колегами.  Мережуємось, вперед і вгору», – ділиться враженням від участі в тренінгу Василь Чорнописький, громадський активіст з Прикарпаття.

Громадські активісти та представники органів місцевого самоврядування ознайомилися з проектом «Молодіжна столиця України». Ярослав Жданович, координатор проєкту в Тернопільській області, презентував основні вимоги конкурсу на 2022 рік та поділився своїм досвідом підготовки молодіжних проєктів.

Оксана Качурівська, керівниця центру Дія Бізнес у Тернополі, експертка з фандрайзингу ГО “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад”, обговорила з присутніми грантові можливості для молоді. Експертка проаналізувала основні ресурси з пошуку актуальних грантів та проаналізувала ключові донорські організації, які працюють у цьому напряму. Учасники заходу змогли ознайомитися з успішними  заявками молодіжних проєктів та попрацювали над ідеями для потенційних проєктів.

 «Радію, що став учасником такого заходу. Вдалося почути багатої нової інформації, яка допоможе більш якісно налагодити роботу з молоддю. Тренери були практиками, що дозволило взяти для себе максимум корисної інформації. Сподіваюся, що все вдасться застосувати безпосередньо при роботі з молоддю», – резюмує свою участь в заході Іван Бідник, громадський активіст з Львівщини.

Також з учасниками заходу працювала Мирослава Березовська, Голова Молодіжної ради Саджавки Коломийської міської ради Івано-Франківської області, яка поділилася кейсами її молодіжної ради в контексті налагодження якісної комунікації молоді та влади.

Захід проходитиме в рамках проєкту Західноукраїнський хаб громадської активності, який команда громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» реалізовує за підтримки фонду NED.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль