fbpx

У Рівному обговорили безпеку громадян в умовах війни

Рубрика Новини
МістоРівне

Днями у місті Рівному відбувся круглий стіл на тему «Взаємодія державної влади, місцевого самоврядування та громадськості у сфері забезпечення безпеки громадян». Про це повідомляють у регіональному офісі U-LEAD у Рівненській області.

Як повідомили в регіональному офісі, захід провели Комітет державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування та Центр політико-правових реформ за підтримки «U-LEAD з Європою».

Під час круглого столу, його учасникам презентована концепція «Безпечна громада», напрацьована експертами ЦППР та покликана вирішити безпекові виклики, з якими громади стикаються у повсякденному житті.

Рівненщина була обрана для проведення заходу не випадково, адже в області вже є певні напрацювання щодо співпраці громад та органів забезпечення правопорядку.

За словами керівника U-LEAD з Європою в Рівненській області Руслана Сивого, громади потребують єдиної державної політики у безпековій сфері місцевого рівня.

«На сьогодні кожна громада самостійно вибудовує безпечне середовище для своїх мешканців. Територіальні громади отримають повноваження у цій сфері, але вони потребують вдосконалення та напрацювання механізму впровадження. Разом з тим, у громадах є вже певний досвід розвитку безпекових середовищ, який ми можемо використовувати для напрацювання єдиної державної політики у цьому напрямку»

Окрім народних депутатів, участь у жвавій дискусії взяли представники громад, керівництво Рівненської обласної військової адміністрації та обласної ради, Всеукраїнські асоціації місцевого самоврядування, представники правоохоронних органів та експерти.

Під час круглого столу експерти Центру політико-правових реформ представили концепцію «Безпечна громада», в котрій зокрема йшлося про необхідність децентралізації сфери безпеки та правопорядку. За результатами обговорення концепція «Безпечна громада» буде доопрацьована та передана до парламенту для розгляду.

Учасники обговорення торкнулися ще однієї важливої теми – міжрегіонального співробітництво в сфері екстреної медицини. Також під час круглого столу акцент був зроблений на підтримці громадами української армії, на необхідності створення легального шляху підтримки Збройних сил України органами місцевого самоврядування під час воєнного стану.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль