fbpx

У Моршині відбулася зустріч з керівництвом громад Стрийського району

Рубрика Новини

У Моршинській громаді, у ветеранському просторі «Коло побратимів», зустрілися представники територіальних громад Стрийського району. Подію організувала команда Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Львівській області.

Керівниця Регіонального офісу Галина Хрущак ознайомила учасників зустрічі з результатами роботи Програми «U-LEAD з Європою» за минулі роки, зупиняючись на навчальних програмах та ініціативах, активними учасниками яких були представники громад Стрийського району

Галина Хрущак акцентувала увагу на нових можливостях для громад у форматі комплексних навчальних програм та інших ініціатив, які впроваджуватимуться «U-LEAD з Європою». За її словами, всі заходи, які проходять від U-LEAD, будуються на основі запитів від територіальних громад.

«Якщо на початку діяльності нашої Програми ми більше опікувалися питанням створення територіальних громад, то зараз наше завдання – реагувати на нові виклики та посилювати спроможність органів місцевого самоврядування в різних напрямках діяльності. З цією метою ми розробляємо та проводимо навчальні програми, які втілюються в онлайн форматі, а їх тематика охоплює різноманітні сфери діяльності громад. Участь у навчанні можуть брати працівники ОМС, які подають заявку та проходять попередній  відбір. У випадку успішного проходження навчання, учасники отримують відповідні сертифікати», – зазначила Галина Хрущак.

Друга частина зустрічі стосувалася теми запровадження фінансової автономії закладів освіти у територіальних громадах. Радник з питань муніципальних фінансів та управління Юрій Голинський розповів про ключові питання організації бухгалтерського обліку в освітніх закладах.

Зазначимо, що саме Моршинська громада, за підтримки експертів «U-LEAD з Європою», кілька років тому організувала в місцевих закладах освіти бухгалтерський облік відповідно до вимог законодавства та створила централізовану бухгалтерію. На заході був представлений практичний кейс Моршинської громади щодо фінансової автономії закладів освіти.

Начальниця фінансового управління Моршинської міської ради Ірина Мельничук розповіла про основні етапи запровадження фінансової автономії, окремі виклики, переваги, здобутки та плани на найближче майбутнє. Фахівчиня наголосила, що вони задоволені таким рішенням та мають результати, які позитивно відобразилися на спроможності освітньої мережі громади.

Також своїм досвідом запровадження фінансової автономії освітніх закладів поділилася заступниця голови Гніздичівської громади Наталія Мельник. Вона розповіла про дещо інший формат, який передбачає введення посади бухгалтера в кожний заклад.

«Учасники зустрічі змогли обговорити питання фінансової автономії освітніх закладів та організації централізованої бухгалтерії, а найголовніше – почути практичні поради від представників громад, які вже пройшли цей шлях. Впевнені, що цей досвід буде корисним для керівництва громад і невдовзі ми побачимо нові успішні приклади правильної організації бухгалтерського обліку в закладах освіти. Наша команда готова активно долучатися до цих процесів та, як завжди, надавати усю необхідну консультативну підтримку територіальним громадам», – резюмував Юрій Голинський.

 

 

 

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль