fbpx

У місцеві бюджети громад Тернопільщини надійшло більше 3 млрд. гривень

Радник з питань муніципальних фінансів та управління  Тернопільського регіонального офісу ULEAD Сергій Триюда проаналізував доходи загального фонду територіальних громад Тернопільщини за 8 місяців 2021 р.

За цей період до загального фонду бюджетів територіальних громад Тернопільської області надійшло 3 млрд 137,4 млн. гривень. Це на 558,2 млн. грн більше за аналогічний період минулого року, а відносний приріст склав 21,6%.  З поміж 55 громад області  найкращу динаміку доходів продемонстрували Великобірківська та Іване-Пустенська  громада. Від’ємна динаміка  спостерігається тільки в однієї громади.

«Щодо виконання планів, то затвердженні радами територіальних громад завдання з доходів загального фонду за 8 місяців,  виконано на 101,7 %. Додатково до бюджетів надійшло  124,8 млн.грн. У розрізі громад – 5 громад недовиконали план більш ніж 5%, у 22 громад виконання склало в розмірі від 95% до 105%, а у решти 28 громад – перевиконання  складає більш ніж 5%», – коментує Сергій Триюда.

Якщо говорити за доходи у розрахунку на 1 мешканця громади, то середнє значення, не враховуючи дані Тернопільської громади, по області  склало 2 277 грн. на особу. У трьох територіальних громадах – Байковецькій, Тернопільській та Великобірківській, цей показник більше, ніж удвічі вищий за середній по області, а у 33 громад – нижчий за середній.

«Структура власних надходжень загального фонду за 8 місяців  2021 р. є близькою до минулорічної за аналогічний період. Звертає увагу на себе зменшення надходжень по акцизу, що повязане з специфікою зарахування акцизу з пального та певною затримкою по цьому платежу», – зазначив радник.

Для кращого сприйняття аналітики громади розподілені на групи за чисельністю населення, що дозволить більш коректно порівнювати показники громад.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль