fbpx

У Хмельницькому провели Круглий стіл для місцевих та релокованих активістів та громадських організацій

Рубрика Новини

16 липня в Хмельницькому було проведено Круглий стіл для місцевих та релокованих волонтерів, активістів та громадських організацій. Захід відбувся за сприянням ГО “Заходи” в приміщенні Коворкінгу для переселенців “Все буде добре. Хмельницький”, в рамках Проєкту «NGO relocation», що реалізується за фінансової підтримки громадської організації Освітньо-аналітичний центр розвитку громад у партнерстві із National Endowment for Democracy. Проєкт націлений на  створення Хабу громадської активності, де міські об’єднання та активісти могли б спілкуватись, взаємодіяти, підвищувати свої компетенції та спроможності. 

Громадським організаціям, що переїхали до Хмельницького з областей, де тривають активні бойові дії, непросто адаптуватися на новому місці й знайти можливості для продовження своєї діяльності. Саме з метою допомогти релокованим організаціям познайомитись з місцевими колегами-активістами, обмінятись досвідом, визначити сфери роботи різних організацій для можливої співпраці і було вирішено провести Круглий стіл.

Захід відвідали активісти, волонтери та представники наступних організацій: ГО “Кластер підприємців-ВПО”, БФ Рокада, ГО «Ukrainian Patriots», Бібліотечна система Хмельницької громади, ГО “Союз молоді “Вперед – у майбутнє”, ГО “Інститут психосоматики і травмотерапії», ГО “Хмельницька ініціатива”, ГО “Хмельницький енергетичний кластер”, Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва. На зустрічі були присутні, як громадські організації з Хмельницького так і декілька релокованих з інших областей України.

Формат заходу був наступний: кожна організація мала можливість презентувати себе перед іншими учасниками, а також записати свої контакти та можливі напрямки для співпраці до загальної таблиці.

Першим виступив координатор заходу Єгор Рибак – івент-менеджер Центру стартапів 1991 з Маріуполя. Він презентував Коворкінг, як вільний простір для переселенців, молодих підприємців та громадських організацій, в якому є можливість адаптуватись до кризових умов, покращити якість життя, знайти роботу за покликанням, соціально гуртуватись. Ідея створення Коворкінгу для переселенців була реалізована завдяки ініціативі Голови ГО “Заходи”  – Юрія Давиденко та Засновниці ГО “Кластер підприємців-ВПО”, власниці ТМ “Азов Смарт Бізнес” – Альони Куровської, у відповідь на гострі соціальні потреби постраждалих від війни мешканців України.

Голова ГО з Маріуполя “Ukrainian Patriots”,  Микола Шумейко, розповів про проєкти своєї організації та плани, щодо відновлення дитячого табору у Мартинківцях, для поселення в ньому переселенців. В літній сезон в ньому будуть проживати родини з дітьми. Планується проводити різноманітні активності, спрямовані на зміцнення сімейних відносин: психологічну та фізичну реабілітацію дітей та дорослих, спортивні заходи, рухливі ігри, сплави по річці, відвідування цікавих пам’яток регіону, прогулянки в лісі та вивчення місцевої флори та фауни. В зимовий період Табір буде використовуватись під потреби релокованих підприємців. Вони зможуть жити і працювати на території Табору, брати участь у освітніх курсах для підприємців, конкурсах стартапів, отримувати психологічну та фізичну реабілітацію.

Засновниця ГО “Союз молоді “Вперед – у майбутнє” з Дружківки, Борисова Юлія, розповіла, що планує й надалі продовжувати свою діяльність та реалізовувати нові проєкти, незважаючи на те, що більша частина команди зараз не може бути активною через військові дії. Кількість членів організації, які мають можливість продовжувати діяльність, на сьогоднішній день складає – 3 особи, з 150 людей, які працювали до війни.

Члени місцевих організацій з радістю ділились з колегами зі Сходу країни своїми успішними проєктами, досвідом співпраці з місцевою радою та пропонували  напрямки для спільної роботи. За підсумками зустрічі, кожен учасник зміг отримати корисні знайомства або домовитись про співпрацю.

Проєкт «NGO relocation» реалізовує команда громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві із National Endowment for Democracy.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль