fbpx

Три закарпатські громади отримали гуманітарну допомогу з Данії

Рубрика Новини
МістоУжгород

Програма «U-LEAD з Європою» продовжує допомагати українським громадам долати виклики, спричиненні війною. В рамках ініціативи «Мости довіри» данський муніципалітет Гульборгсунн передав гуманітарну допомогу для трьох територіальних громад із Закарпатської області – Горінчівської, Ясінянської та Свалявської.

Як розповів керівник регіонального офісу U-LEAD у Закарпатській області Микола Сюсько, який відповідав за координацію надання допомоги, територіальні громади-партнери данського муніципалітету отримали гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів.

«Під час війни співпраця українських громад з муніципалітетом Гульборгсунн стає особливо актуальною, оскільки практики данських колег, їхній досвід важливий в ключі нашої європейської інтеграції та набуття членства в ЄС. Ми також раді, що ця співпраця набрала нових обрисів, зокрема у форматі надання гуманітарної допомоги для українських громад. Це ще один важливий напрямок підтримки та допомоги для них у прийнятті внутрішньо переміщених осіб, скільки кожна громада-партнер має велику кількість переселенців та забезпечує їх усім необхідним», – зазначив Микола Сюсько.

Протягом цього та минулого тижня у територіальні громади надходили гуманітарні вантажі, в які входили продукти харчування – набори з консервацією, макаронами, рисом, кашами, нутом та іншим. Така допомога актуальна для територіальних громад, оскільки вони на своїх територіях облаштували тимчасові прихистки для внутрішньо переміщених осіб, які потребують додаткового забезпечення продуктами та іншими речами першої необхідності.

Горінчівська сільська рада Закарпатської області одна з громад-партнерів муніципалітету Гульборгсунн, яка отримала від них гуманітарний вантаж. У громаді планують допомогу надати соціально вразливим категоріям населення та внутрішньо переміщеним особам.

«Допомогу спрямуємо для внутрішньо переміщених осіб, які проживають у комунальних закладах нашої громади. Ми вже цей процес запустили, люди розпочали отримувати продуктові набори. Також частково ця допомога буде направлена на соціально вразливі категорії населення, зокрема для людей похилого віку, які проживають одні та потребують нашої підтримки. Така допомога від міжнародних партнерів є дуже вагомою для нашої громади та її жителів. У подальшому будемо визначати з нашими данськими колегами інші напрямки для розвитку подальшої співпраці», – розповів Іван Паш, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Горінчівської сільської ради.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль