fbpx

Розвиток через співпрацю: у Теофіпольській громаді поділилися досвідом та здобутками

Рубрика Новини

Нещодавно за підтримки «U-LEAD з Європою» відбувся візит з обміну досвідом на тему «Розвиток громади через інноваційні інструменти управління». Голови громад, заступники та секретарі місцевих рад Хмельницької області переймали досвід Теофіпольської територіальної громади.

У приміщенні місцевого Бібліохабу Теофіпольський селищний голова Михайло Тененев ознайомив учасників з досвідом реалізації практик підтримки розвитку підприємництва в громаді та залучення позабюджетних коштів. Говорили про співпрацю з громадським сектором та молоддю й про налагодження комунікації в громаді.

Михайло Тененев, розповідаючи про вже реалізовані проєкти, ділився перспективами та баченням стратегічного розвитку. Зокрема, представив проєкт побудови індустріального парку поблизу діючого цукрового заводу. Особливість проєкту полягає у використанні моделі циркулярної економіки – коли відходи від підприємств переробляють і вони знову стають ресурсом.

Учасники відвідали сучасний та комфортний ЦНАП у форматі Дія.Центр – простір діджіталізації у Теофіпольській громаді, який надає 250 видів послуг. Також побували у модернізованому комплексі школи мистецтв та художньої школи.

Незабутні враження принесли відвідини тепличного господарства, що стало основою створення та функціонування Хабу розвитку овочівництва у громаді. Доглядають господарство працівники комунального підприємства «Теофіпольлісвод». Теплиці збудовано за грантові кошти, проведено водо- та електропостачання, встановлено теплу підлогу побудовано котельню для опалення теплиці, що дозволяє вирощувати рослини, незалежно від пори року та погодних умов. Учасники мали можливість не тільки побачити все на власні очі, розпитати працівників, але і скуштувати смачні сортові кавуни, які цього року вперше виростили в господарстві.

Михайло Тененев зазначив, що не варто боятися ділитися успіхами, адже саме в обміні досвідом, співпраці та кооперації сьогодні потрібно всім працювати всім заради нашої перемоги та процвітання.

“Продуктивний захід, який нам ще раз довів, що через співпрацю можна втілювати зміни в своїх громадах. Щиро дякуємо керівництву Теофіпольської громади за гостинний прийом та співпрацю”, – резюмував керівник Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Хмельницькій області Дмитро Василенко.

Facebook
Telegram
Twitter
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль