fbpx

Представники тернопільських громад побували з навчальним візитом на Хмельниччині

У «U-LEAD з Європою» для представників територіальних громад Тернопільщини організували навчальний візит з обміну досвідом на Хмельниччину. Про це повідомили у регіональному офісі U-LEAD у Тернопільській області.

Як розповіла керівниця регіонального офісу Наталія Онищук, основна мета візиту полягала у вивченні досвіду реалізації практик підтримки розвитку підприємництва в громадах та співпраці органів місцевого самоврядування з міжнародними партнерами, громадським сектором та молоддю.

«Перебуваючи в громадах Хмельниччини, було помітно, що в них чітко визначенні стратегічні цілі та пріоритетні напрямки розвитку. Незважаючи на виклики війни, у громадах продовжують працювати над реалізацією нових проєктів та досягненням поставлених цілей. Окремо хочеться виділити те, що у всіх трьох громадах, які ми відвідали, працюють потужні команди однодумців націлені на позитивний результат», – підкреслила Наталія Онищук.

Від Тернопільщини у навчальній поїздці взяли участь представники Великоберезовицької, Бучацької, Купчинецької, Копичинецької, Великодедеркальської, Кременецької, Підволочиської та Скориківської територіальних громад.

Учасники візиту побували в трьох громадах Хмельницької області – Красилівській, Теофіпольській та Староушицькій. У громадах гості з Тернопільщини вивчали кращі практики співпраці з громадським сектором, молоддю, бізнесом та міжнародними партнерам.

Досвідом реалізації розвиткових проєктів, втілених у партнерстві влади, бізнесу та мешканців ділились у Теофіпольській громаді.  Теофіпольський селищний голова Михайло Тененев розповів про впровадження інноваційних інструментів управління громадою та побудови партнерських стосунків із бізнесом і активними мешканцями громади.

Голови та заступники голів громад з Тернопільської областей ознайомились з Хабом розвитку овочівництва та відвідали теплицю КП «Теофіпольлісвод». Цьогоріч тут виростили першу розсаду і за попередньо зібраними запитами безкоштовно роздали місцевим мешканцям. Таким чином, овочеву продукцію зробили доступнішою для найменш захищених верств населення та подолали залежність від імпорту. Реалізація проєкту відбувається за фінансування «U-LEAD з Європою».

Іншим надзвичайно цікавим проєктом вже у культурньо-освітній сфері, який показали гостям, став БібліоХаб. Це сучасний, багатофункціональний, вільний та доступний бібліотечний простір для спілкування, соціальних ініціатив, креативного навчання, творчості та активного дозвілля. Цей проєкт розвивається і є місцем народження нових ініціатив і стартапів, які активно підтримує комунальна установа «Агенція місцевого розвитку».

«Поїздка на Хмельниччину для мене була дуже важливою, яка залишила яскраві враження та хороший здобутий досвід. Ми побували в трьох різних громадах, в яких змогли побачити цікаві практичні кейси з низки напрямків. Такі візити дозволяють побачити та краще оцінити слабкі чи сильні сторони своєї громади, порівнюючи її з іншими. У громадах ми побачили командний підхід до виконання різних завдань, що дає дуже хороший результат. Багато побаченого хочеться втілити у своїй громаді, оскільки вдалося отримати поради та наочно побачити вже втілені проєкти в певних напрямках. У мене є бачення подальшого розвитку нашої громади, є напрямок, яким ми з командою хочемо рухатися. Приємно, що завдяки ULEAD ми можемо обмінюватися досвідом з колегами та отримувати нові ідеї для розвитку», – зазначала секретар Підволочиської територіальної громади Тернопільської області Мар’яна Кузьмін.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «ULEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. ULEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль