fbpx
Голосуйте!
00
Днів
00
Годин
00
Хвилин
00
Секунд
Голосування завершене
до закінчення голосування

На Волині аналізували діяльність підрозділів з питань освіти в період воєнного стану

Рубрика Новини
МістоЛуцьк

Фахівці територіальних громад Волинської області стали учасниками інформаційної сесії щодо аналізу діяльності органів місцевого самоврядування в галузі освіти та взаємодії органів управління освітою та підрозділів Держслужби якості освіти.

Захід організувала команда регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» у Волинській області у партнерстві із Державною службою якості освіти України та територіальним підрозділом Служби у Волинській області.

«У сьогоднішніх умовах важливо аналізувати усі законодавчі зміни в різних галузях, що дозволить органам місцевого самоврядування оперативно на них реагувати. Освітній напрямок зазнав чималих змін під час воєнного стан. Забезпечення якісних освітніх послуг – завдання номер один для громад, особливо в контексті нововведень та дистанційного формату роботи», – наголосив Анатолій Пархом’юк, керівник регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» у Волинській області.

За словами Івана Юрійчука, заступника Голови Державної служби якості освіти з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, органами місцевого самоврядування повинні забезпечити якісний освітній процес зі свої сторони. Ініціативи Державної служби якості освіти щодо інституційного аудиту та сертифікації вчителів мають бути переосмисленні та зміненні у контексті теперішніх подій.

«Сертифікація вчителів досить добре спрацювала, якщо проходила паралельно з атестацією, яка здійснюється за іншим інструментарієм. Враховуючи всі нинішні виклики, нам усім разом необхідно попрацювати над новим форматом щодо інституційного аудиту та сертифікації вчителів», – додав Іван Юрійчук.

Ангеліна Корець, начальник управління Державної служби якості освіти у Волинській області, розповіла учасникам інформаційної сесії про перспективи взаємодії Державної служби якості освіти, її територіальних підрозділів та органів місцевого самоврядування. Як зазначила посадовець, Державна служба якості освіти завжди робить крок на зустріч територіальним громадам та відповідних структурним підрозділам, які опікуються освітніми питаннями.

«Ми підготували для громад низку роз’яснень, які допоможуть їм краще аналізувати та контролювати процес надання освітніх послуг. Важливо, щоб в територіальних громадах розуміли, що вони володіють всім необхідним інструментарієм для цього», – зазначила Ангеліна Корець.

За інформацією представників Державної служби якості освіти у Волинській області, інституційний аудит проводиться планово або позапланово. В області було проведено 16 позапланових аудитів, зараз в роботі перебуває ще 3. Наголошувалося, що інституційний аудит може та має стати основою для створення стратегії розвитку закладу освіти.

Також учасників інформаційної сесії фахівці Державної служби якості освіти у Волинській області ознайомили з порядком здійснення аналізу діяльності місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, їх структурних підрозділів з питань освіти.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «ULEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. ULEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль