fbpx
Голосуйте!
00
Днів
00
Годин
00
Хвилин
00
Секунд
Голосування завершене
до закінчення голосування

На Прикарпатті проведено інтеграційний захід для релокованих громадських організацій

Команда громадської організації «Громадський формат» провела інтеграційний захід на тему «Особливості фінансування та обліку в громадських організаціях».

У заході взяли участь представники релокованих громадських організацій, експертного середовища та ЗМІ. Модерувала захід координаторка хабу громадської активності в Івано-Франківській області Оксана Процюк.

Перед учасниками зустрічі виступила заступниця виконавчого директора Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України, фінансова менеджерка Діана Торконяк, яка наголосила: «Громадські організації відіграють важливу роль у житті територіальних громад та країни загалом. Вони швидко реагують на  проблеми, які виникають і оперативно приймають рішення. Основним джерелом фінансування громадських організацій в Україні є міжнародні фонди (80%). Більшіть громадських організацій ніколи не отримували державного фінансування у зв’язку зі складною процедурою отримання та використання цих коштів. Благодійні та членські внески становлять лише 2%. І надзвичайно мало організацій громадянського суспільства надають платні послуги, які відповідно до законодавства можуть використовувати на статутні цілі. Отже, важливо кожній громадській організації диверсифікувати свої джерела фінансування задля досягнення цілей, збереження команди та позитивних змін в житті країни».

Експертка звернула увагу, що бухгалтерський, кадровий облік громадських організацій регламентуються тими самими законодавчими актами, що й облік в інших підприємствах й організаціях. «Важливими документами кожної ГО є стратегія розвитку, фандрейзингова, комунікаційна, маркетингова стратегії. Це потрібно щоб цілеспрямовано йти до досягнення місії організації, щоб кожен член команди, партнер та донор розумів що відбувається в організації і щоб про неї знали» – підкреслила вона.

Нагадаємо, що громадська організація «Громадський формат»  в рамках проєкту «NGO relocation» створила хаб громадської активності в Івано-Франківській області, який діятиме протягом року для громадських активістів та команд релокованих громадських організацій.

Проєкт «NGO relocation» реалізовує команда громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві з Національним фондом на підтримку демократії (NED).

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль