fbpx

На Прикарпатті представників релокованих громадських організацій ознайомили з Програмою сприяння розвитку волонтерства Івано-Франківської МТГ

Команда громадської організації «Громадський формат» провела інтеграційний захід на тему «Програма сприяння розвитку волонтерства Івано-Франківської міської територіальної громади на 2023-2025 роки. Налагодження конструктивної співпраці місцевої влади з громадськими організаціями, що залучають волонтерів».

У заході взяли участь представники релокованих громадських організацій, експертного середовища та ЗМІ. Модерувала захід координаторка хабу громадської активності в Івано-Франківській області Оксана Процюк.

Перед учасниками зустрічі виступив секретар Івано-Франківської міської ради Віктор Синишин, який розповів про затверджену «Програму сприяння розвитку волонтерства Івано-Франківської міської територіальної громади на 2023-2025 роки».

Віктор Синишин наголосив, що цьогоріч, у часи найтрагічнішого періоду нашої незалежної історії, місто Івано-Франківськ стало прихистком для багатьох українців, що втікали від війни. «Ми щиро і турботливо приймали кожну сім’ю та кожного українця, що шукав безпеки й порятунку від російської агресії, – розповів Віктор Синишин. – У наступні місяці війни ми стали надійним тилом країни, який працював і працює заради української перемоги. Ми розуміємо, що перемогу може наблизити тільки наполеглива і невпинна праця. Саме тому ми в Івано-Франківську намагаємось забезпечити усім необхідним кожного, хто хоче працювати задля зміцнення України, української армії та української економіки. Тисячі іванофранківців взяли до рук зброю і з перших днів війни стали на захист України. Але й десятки тисяч інших франківців зараз у рідному місті щодня забезпечують Україну волонтерською підтримкою. Івано-Франківськ став одним з унікальних волонтерських центрів України. Саме до нашого міста прибували й продовжують прибувати численні вантажі гуманітарної допомоги від наших міжнародних партнерів. Та й самі мешканці громади віддають чимало задля того, щоб забезпечити максимально потреби наших захисників.

Саме тому міська влада Івано-Франківська, добре усвідомлюючи необхідність підтримки та розвитку волонтерського руху, спільно із представництвом Ради Європи в Україні розробили та затвердили «Програму сприяння розвитку волонтерства Івано-Франківської міської територіальної громади на 2023-2025 роки». Програма дозволить утвердити потужний розвиток волонтерської діяльності та зробити його постійним діючим рухом на території міста, а  також підтримати зусилля активістів в цих напрямках».

Нагадаємо, що громадська організація «Громадський формат»  в рамках проєкту «NGO relocation» створила хаб громадської активності в Івано-Франківській області, який діятиме протягом року для громадських активістів та команд релокованих громадських організацій.

Проєкт «NGO relocation» реалізовує команда громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві з Національним фондом на підтримку демократії (NED).

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль