fbpx
IV КОНКУРС АКТИВІСТІВ
00
Днів
00
Годин
00
Хвилин
00
Секунд
Заявки більше не приймаються
до закінчення прийому заявок

Молодіжна столиця 2022 запрошує всіх на Рівненщину

Рубрика Новини
МістоРівне

Цієї осені Острог здобув почесне звання «Молодіжна столиця України 2022». До цієї мети команда йшла кілька років, а завдяки спільній роботі міської влади та активної громадськості змогли побудувати діалог влади із молоддю міста та залучити її до процесу розроблення, ухвалення та впровадження управлінських рішень, створити сприятливі умови для інтелектуального й творчого розвитку молоді та молодіжного підприємництва.

Острог – університетське місто. З 15 тисяч населення цього мальовничого міста на Рівненщині 6 тисяч це студентство. Саме тому місто робить особливий акцент на співпраці “Університет-Місто-Молодь”! Острозька громада активно запозичує європейський досвід. Так, місто жваво контактує з польським Любліном – Європейською молодіжною столицею молоді 2023 (Lublin 2023). Подібно до Острога, Люблін є університетським містом, яке знайшло спосіб утримувати 6 з 10 випускників місцевих університетів у місті.

Візія Острогу – Friendly City! Бути містом, дружнім до креативу, до потреб людей з особливими потребами, до ґендерної рівності, до екології, сучасних знань та розвитку всього, що забезпечує людям впевненість, комфорт та безпеку.

Дружнє місто Острог має 4 основні напрямки молодіжної політики на 2022 рік:

  1. Працевлаштування – в рамках цього напрямку планується залучити більше 2 мільйонів грн на Школу проєктного менеджменту, Молодіжного бізнес-інкубатора, відкриття волонтерського центру та багато-багато іншого!
  2. Спорт та здоровий спосіб життя – планується щомісячне проведення масштабних спортивних та розважальних заходів, зокрема мистецького фестивалю Art Smile
  3. Екологія – міська рада планує започаткувати проєкт “Сортувати про природу дбати” та співпрацювати з Let’s do it, Ukraine.
  4. Залучення молоді – більше 1,5 млн грн планується витратити на створення громадського та шкільного бюджетів участі, Великої реставрації Острозького замку та Луцької вежі.

У жовтні Молодіжна столиця України-2022 презентувала свій календар молодіжної політики! На початку року команда міста працює чи не найактивніше. Адже треба запланувати стільки заходів, подати стільки грантових заявок на проекти! Так, Острог активно співпрацює з Український культурний фонд. Вони разом відновлюють культурну та історичну спадщину міста!

Взимку: Острог планує організовувати англомовні клуби, зимові підліткові клуби, шкіл медіаграмотності, проектного менеджменту, фінансової грамотності.

Навесні Острог активізується в спортивному напрямку – проводяться чемпіонати з футболу, баскетболу, тенісу, мотокросу, а також весняні гаївки, історико-мистецькі та культурні заходи.

Влітку планується чи не найбільше заходів: День міста, День молоді, проведення театру шахів, етнофестивалів, велозаїздів. Крім цього, місто очікує на реставрацію культових пам’яток (Острозький замок, Луцька вежа) спільно з Міністерство культури та інформаційної політики України.

У вересні місто планує проводити Всеукраїнський фестиваль Молодіжної столиці, заходи до Дня туризму, Європейського тижня спорту, ярмарки, екскурсії та навіть дитяче ралі!🔥 Також восени планується організація бізнес-інкубаторів, десятків соціальних ініціатив, кінопоказів спільно з Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Нагадаємо, що конкурс Молодіжна столиця України-2023 збирає заявки від міст до 25 листопада. Уся інформація на сайті www.youthcapital.org.ua. Конкурс організований Міністерством молоді та спорту України, Ukrainian Institute for International Politics, Національної молодіжної ради України  за підтримки Hanns Seidel Stiftung Ukraine.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль