fbpx

Молодіжна рада Смизької громади перемогла у всеукраїнському конкурсі адвокаційних кампаній

Рубрика Новини
МістоРівне

10 грудня стали відомі переможці конкурсу грантів в межах Програми “Партнерство та адвокація для молодіжних рад”. Серед 16 найкращих проєктів, які отримають фінансування своєї ініціативи, є одна молодіжна рада з Рівненщини.

Йде мова про молодіжну раду Смизької громади, яка восени 2021 року була відібрана для участі у поглибленій навчальній програмі з адвокації, щоб навчитися налагоджувати партнерство та ефективну комунікацію, прокачала свою проєктну заявку через Адвокатон та вже розпочала перші кроки для досягнення поставлених цілей.

Адвокаційна кампанія має назву «Відповідальна молодь – успішна громада!» та сприятиме участі молоді у прийнятті рішень та процесах децентралізації через популяризацію активної громадянської позиції та формування лідерських якостей задля реалізації дієвої молодіжної політики у Смизькій громаді.

Молодіжна ініціатива розпочалася на початку грудня і триватиме до кінця лютого 2022 року. За результатами проєкту передбачено оновлення Положення про молодіжну раду, оновлення її складу, підвищення іміджу консультативно-дорадчого органу серед місцевих жителів та молоді, а також проведення ряду навчальних та командо творчих заходів, щоб підвищити організаційну спроможність команди.

«Дуже важливо вести діалог з місцевою владою, щоб доносити проблеми і потреби молоді до владних кабінетів. Це дозволить впроваджувати системну молодіжну політику на місцевому рівні, а для молоді створювати соціальний ліфт, щоб кожен зміг знайти своє місце в своїй громаді! Вже зараз ми шукаємо нових кандидатів в молодіжні депутати, щоб навчити їх брати участь та впливати на прийняття рішень в місцевій раді», – розповідає Вікторія Костюк, керівниця молодіжної ради.

Супровід молодіжним радам надаватимуть експерти Агенції сталого розвитку “Хмарочос” та Асоціації Молодіжних працівників України – АМПУ

***

Проект «Відповідальна молодь – успішна громада!» реалізується за підтримки Посольства Великої Британії в Україні та програми “Активні громадяни” від Британської Ради в Україні. Організаційні партнери – громадська організація «Агенція сталого розвитку «Хмарочос» та Асоціація молодіжних працівників України.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль