fbpx

Комунікація та проєктний менеджмент: посилюємо спроможність НГО Рівненщини

Рубрика Новини
МістоРівне

Експерти громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» Сергій Волохатий та Леся Голояд 09-10 лютого провели навчання для команди ГО «Центр сталих ініціатив», яка працює у Здолбунові, що на Рівненщині. На заході були розглянуті та проаналізовані ключові аспекти роботи громадських організацій.

В рамках тренінгу учасники зосередились на широкому спектрі питань: дизайн-мислення у проєктному менеджменті, командотворення, комунікаційна діяльність, співпраця зі ЗМІ, волонтерський менеджмент тощо.

Вивчення дизайн-мислення у проєктному менеджменті допомогло команді організації освоїти новий інструмент для ефективної розробки та реалізації проєктів. Зазначимо, що організація багато працює над проєктами та ініціативами культурного спрямування, тому такий підхід допоможе їм більш всеохоплююче та креативніше підійти до вирішення низки проблеми.

Учасники також змогли ознайомитися з питаннями волонтерського менеджменту, маркетингової стратегії та командотворення. Саме ці навики допоможуть команді Центру краще організувати реліазацію певних ініціатив та налагодити внутрішні управлінські процеси. Розглядалися питання щодо роботи з молоддю, адже її включення у соціальні процеси є важливим елементом будь-якої громадської ініціативи.

Особлива увага була приділена блоку щодо комунікаційної діяльності громадської організації. Сергій Волохатий презентував основі складові стратегічної комунікації та розповів детально про кожну з них. Відтак, команда ГО «Центр сталих ініціатив» здійснила аналіз своєї діяльності в соціальних мережах та зробила портрет своїх основних цільових аудиторій.

Крім того, були розглянуті питання співпраці зі ЗМІ та публічного звітування у медіа та соціальних мережах.

«Проведення виїзних навчання для команд НГО є ефективним методом для підвищення їхньої організаційної спроможності. Ми розуміємо, що в такий спосіб можемо детально пропрацювати певний напрямок та зустрітися з усією командою організації. На загальних заходах такої можливості немає, тому ми й вирішили провозити виїзні навчання», – підкреслив заступник керівника ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» Сергій Волохатий.

Зазначимо, що навчання стало не лише можливістю збагачення знань та навичок учасників, але й платформою для обміну досвідом та взаємного навчання. У громадській організації «Центр сталих ініціатив» підсумували, що планують використовувати отримані знання і ідеї для подальшого розвитку своєї діяльності та реалізації нових проектів на благо громади.

Захід відбувався в рамках проєкту «Зміцнення спроможності ОГС у західних областях України», який реалізовує ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Заступник керівника ГО "Освітньо-аналітичний центр розвитку громад"
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль