fbpx

Катерина Костецька: «Наша діяльність – це соціальний антидепресант! Для нас важливо бути корисними та змінювати громаду на краще! Усмішки людей надихають працювати далі!»

Рубрика Новини

Сьогодні в нашій рубриці «Історії успіху» ми розповімо про одну з найактивніших громадських організацій на Хмельниччині – «Успішна молодь Нетішина». Поспілкуємося зКатериною Костецькою, головою громадської організації.

  • Пані Катерино, розкажіть як ви розпочинали діяльність громадської організації?

 Ми розпочали свою роботу з 11 серпня 2017 року у Нетішининській територіальній громаді. За період існування ГО (2017-2021 роки), за ініціативи членів ГО «Успішна молодь Нетішина» та їх безпосередньої участі було проведено багато масових молодіжних заходів у місті – квести, фотоконкурси, благодійні акції, Міжнародні півмарафони, турніри з велотріалу.

Громадська організація вперше у нашому місті організувала свято до Дня батька, Міжнародний легкоатлетичний півмарафон «Незалежні люди», який останні два роки збирав більше сотні учасників з різних регіонів України, а також із-за кордону, тематичні фотоконкурси і флешмоби до різних свят, спортивні змагання та акції до Дня молоді, до Дня Незалежності, загальноміську зарядку, ярмарок професій для дітей громади, флешмоб українських танців спільно з дитячими навчальними закладами міста, благодійні акції для малозабезпечених категорій нашої громади – людей похилого віку, багатодітних родин, дітей-сиріт, Старокривинського будинку пристарілих та багато інших.

  • Розкажіть, які заходи ви проводили?

Громадська організація «Успішна молодь Нетішина» активно співпрацює з місцевою владою, відділом молоді  і спорту, управлінням освіти та службою у справах дітей виконавчого комітету Нетішинської міської ради.  Долучає представників влади до різноманітних заходів.

Громадською організацією виграно європейський грант та реалізовано в життя екологічний проект «Люби природу, сортуй сміття – думай про своє майбутнє вже зараз» серед загальноосвітніх закладів Нетішина, виграно грант від Українського культурного фонду.

У вересні 2018 року проведено міський конкурс малюнку «Нетішин – місто щасливих дітей».

У жовтні 2018 року громадською організацією проведено міський конкурс «Мій улюблений вчитель» серед педагогів загальноосвітніх навчальних закладів міста.

У 2019 році за ініціативи ГО «Успішна молодь Нетішина» вперше у Нетішині проведено загальноміську зарядку «Енергія в тобі» за участі олімпійських чемпіонів з Нетішина та за підтримки управління освіти виконавчого комітету міської ради, проведно велопробіг у вишиванках.

У 2020-2021 роках голова ГО «Успішна молодь Нетішина» Катерина Костецька спільно із представниками виконавчого комітету Нетішиснької міської ради представила місто в проекті «Школа локальної демократії 2.0» в Тернополі та виграла освітню поїздку до Польщі.

Громадська організація виступила партнерами благодійних концертів для маленьких нетішинців, які потребують допомоги, взяли активну участь в в акції «Майбутнє лісу у твоїх руках».

  • Які майбутні проєкти плануєте у своїй громадській організації?

В планах багато спортивних, екологічних та благодійних проєктів. У серпні відбудеться церемонія нагородження конкурсу «Успішна особистість року», у жовтні – Всеукраїнський півмарафон «Незалежні люди».

Незважаючи на те, що пройшло трохи менше трьох років з початку створення громадської організації, її члени можуть пишатися гарними здобутками.

Матеріал підготувала координатора проєкту «Центр розвитку громадської активності» в Хмельницькій області Ольга Мороз. Проєкт реалізовує громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» за підтримки Європейського фонду за демократію (EED).

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль