fbpx
Голосуйте!
00
Днів
00
Годин
00
Хвилин
00
Секунд
Голосування завершене
до закінчення голосування

Громадські активісти та журналісти з Маріуполя отримали кошти на оренду житла

Рубрика Новини

Війна принесла в Україну страшні руйнування та численні жертви серед мирного населення не одного міста чи села. Місто Маріуполь Донецької області постраждало чи не найбільше, оскільки практично з перших днів війни воно було окуповане та обстріляне ворогом. Тисячі сімей залишилися заблоковані в місті, без води, їжі та можливості виїхати, про що йшлося на перших шпальтах провідних світових видань. Певній кількості людей все ж таки вдалося виїхати з міста та знайти прихисток в західних областях України.

Громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» з початку повномасштабної війни російської федерації проти України змінила вектор своєї роботи та почала активно допомагати громадським активістам та журналістам, які стали вимушеними переселенцями. У партнерстві з Національним фондом на підтримку демократії (NED) команда громадської організації запустила ініціативу з відшкодування коштів за оренду житла для громадських активістів, журналістів та їхніх сімей з Маріуполя.

«Люди, які виїхали з Маріуполя, потребували оперативної підтримки, зокрема щодо коштів на оренду житла. Ми вивчали потреби громадських активістів та журналістів, тому чудово розуміли, якої допомоги вони потребують. Наша команда за підтримку фонду NED запустила ініціативу, завдяки якій вдалося допомогти багатьом людям, які стали вимушеними переселенцями та переїхали в Тернопільську чи інші області західної України», – коментує Максим Черкашин, керівник громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад».

Команда громадської організації отримала 22 заявки, з них – 20 від представників громадських організацій, та 2 від працівників ЗМІ. Загалом 66 журналістів, активістів та членів їхніх родин отримали допомогу.

«Щиро дякуємо за таку своєчасну й потрібну наразі допомогу у компенсації за оренду житла! Ви робите добру справу. Ви не просто допомагаєте окремим активістам, ви зміцнюєте таким чином нашу країну зсередини, що вкрай важливо зараз! Дякуємо вам і бажаємо всього найкращого! І перш за все – якнайшвидшої перемоги», – ділиться Оксана Стоміна, представниця ГО «Паперові сходи» з міста Маріуполя.

Компенсацію коштів за оренду житла терміном в один місяць могли отримати громадські активісти, журналісти та їхні сім’ї, якщо вони його винаймали у Тернопільській, Волинській, Рівненській, Львівській, Закарпатській, Хмельницькій, Чернівецькій та Івано-Франківській областях.

Ініціатива реалізовується командою громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві з Національним фондом на підтримку демократії (NED).

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль