fbpx

Дубенська молодь вчилася взаємодіяти з владою за допомогою гри

Рубрика Новини
МістоРівне

Дубенський район Рівненської області об’єднує 19 громад. Останнім часом все актуальніше і гостріше постає перед їхніми очільниками питання молодіжної політики та молодіжного середовища.  Саме тому  напередодні Дня молоді в м. Дубно зібралися представники Дубенської, Тараканівської, Привільненської, Повчанської, Варковецької, Млинівської, Смизької та Великоомелянської громад, щоб обговорити найдієвіші інструменти розвитку молоді. Для цього на зустріч «Світ громад: Акселератор ІІІ»: гра для кооперації молоді Дубенщини» запросили авторів гри, щоб з перших вуст почути про новинку.

Присутні мали нагоду першими зіграти оновлену версію гри за сценарієм «Громада молодіжних лідерів», яка тривала понад 70 хвилин, проте розходитися і завершувати бажання не було. Під час гри обирали мера та голову молодіжної ради. Адже додаток «Молодіжна рада» допомагає отримати вміння домовлятися і просувати свою ідею в умовах обмежених ресурсів, навчитися оцінювати альтернативну вартість власних дій. Саме в грі можна перевіряти учасників на сміливість пробувати та обирати, мати індивідуальні цілі і досягати їх. Гравці створювали бізнеси, кооперувалися для вирішення соціальних проблем, двічі за гру переобирали голову громади та керівника молодіжної ради.

«Ми доволі швидко ростемо, як компанія, яка дбає про екосистему партнерів, стейкхолдерів і бенефіціарів, завдяки яким ми щоразу удосконалюємося, адже наша гра побудована на емпатії», – ділиться Михайло Войтович, один з авторів гри, громадський активіст та успішний соціальний підприємець. Михайло розповів учасникам заходу про історію виникнення та місію гри. Світ Громад: Акселератор-ІІІ – це третє, доповнене та актуалізоване, видання української настільної кооперативної стратегії у жанрі соціального симулятора. Ігрова механіка максимально наближена до реального життя і перемогти у грі можна лише кооперуючись та взаємодіючи. «Ми не продаємо картон, – наголошує активіст, – бо наше завдання – за допомогою гри творити спільноту майстрів, яким небайдужа доля своїх громад, які постійно взаємодіють та ростуть разом з нами.»

Гравці та всі присутні, які спостерігали за грою у форматі акваріума, отримали цікавий досвід, намагалися зрозуміти порядок дій та порівнювали завдання з реаліями своїх громад. На завершення Ольга Башняк, менеджерка навчальних програм, розповіла про те, як можна пройти навчання на здобуття звання «Майстер гри», як можна замовити та придбати нові примірники для своїх громад, а молодіжна рада Смизької громади отримала в подарунок першу та єдину авторську коробку «Світ громад: Акселератор ІІІ» за активну популяризацію даного інструменту серед молоді та школярів.

На завершення заходу гості подарували молодіжній раді Смизької громади новий реліз гри «Світ громад», тому тепер дубенські активісти мають унікальну нагоду першими опановувати ази гри, адже примірник авторський і єдиний зараз на Рівненщині.

Даний захід відбувся в рамках реалізації програми «Мріємо та діємо», що впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується міжнародною організацією IREX в партнерстві з програмою Будуємо Україну Разом.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль