fbpx

Діти військовослужбовців з Бугринської громади безкоштовно оздоровлювалися на Прикарпатті

Рубрика Новини
МістоРівне

Протягом трьох днів діти з Бугринської територіальної громади відпочивали та оздоровлювалися на Прикарпатті у Ворохтянській громаді. Про це повідомили в регіональному офісі U-LEAD у Рівненській області.

Як розповів голова Бугринської територіальної громади Сергій Пилипчук, 48 дітей отримали можливість відпочити та оздоровитися на Івано-Франківщині, зокрема у Ворохтянській громаді. Для цього в громаді прийняли Програму з оздоровлення дітей, батьки яких проходять військову службу в Збройних силах України. Основна мета програми – оздоровлення дітей та сприяння їхньому розвитку і відпочинку.

«У трьохденній поїздці взяли участь діти 5-11 класів, чиї батьки військовослужбовці. Це стало можливим завдяки нашій співпраці з керівництвом Ворохтянської територіальної громади. Діти за бюджетні кошти відпочивали в місцевих закладах та відвідували екскурсії. Працівники Ворохтянської громади організували для дітей культурні заходи, спортивні змагання, квести, створили всі умови для їхнього оздоровлення та відпочинку. Самі діти та їхні батьки позитивно відгукнулися на нашу пропозицію, а ми розуміли необхідність та важливість для них такого відпочинку», – розповів Сергій Пилипчук.

За його словами, оздоровлення дітей важливий напрямок у роботі територіальної громади, якому потрібно приділяти більше уваги в такий складний час. Сергій Пилипчук переконаний, що через співпрацю з громадами можна досягти будь-яких цілей, як, наприклад, організація відпочинку дітей військовослужбовців.

Також з робочим візитом у Ворохотянській громаді побували голова та працівники Бугринської територіальної громади. В час, коли діти відпочивали та відвідували екскурсії, представники громад обмінювалися досвідом та кращими практиками.

Сергій Пилипчук наголошує, що обмін досвідом приносить багато користі для розвитку громад, оскільки в такий спосіб можна знаходити нові рішення для вирішення певних проблем та набиратися ідей для реалізації цікавих проєктів.

«Ми обговорили з керівництвом та працівниками Ворохятнської територіальної громади низку питань у сфері освіти, культури, туризму, цивільного захисту та інших напрямків. Особливо було цікаво переймати досвід колег з Прикарпаття щодо розвитку туристичного напрямку. Ми у свою чергу розповідали про наші напрацювання щодо роботи комунальної пекарні, вирощування органічної малини та діяльності інших закладів», – ділиться голова Бугринської громади.

Сторони обговорили ключові напрямки співпраці, які згодом можуть бути задокументовані вже у договорі про співробітництво між Бугриснької та Ворохтянською територіальними громадами.

«У Бугринській громаді знайшли можливість оздоровити дітей за бюджетні кошти, що є дуже хорошою ініціативою. Завдяки співпраці з Ворохтянською громадою такий задум вдалося успішно втілити на практиці. Окремо слід відзначити бажання громад співпрацювати та обмінюватися досвідом. В умовах війни співробітництво між громадами стає ключовим фактором для їхнього розвитку та є ефективним інструментом для започаткування нових ініціатив», – підсумовує керівник регіонального офісу U-LEAD у Рівненській області Руслан Сивий.

 

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль