fbpx

Чумаков Андрій: «Мужність в кулак і до перемоги!»

Рубрика Новини

Важливим моментом розвитку молодіжного сектору є популяризація  здорового способу життя через любов до спорту, а не шляхом примусу.

Сьогодні спілкуємося з заслуженим тренером України,  президентом Хмельницької обласної федерації боксу та членом благодійного фонду «Благородні серця» – Чумаковим  Андрієм.

  1. Пане Андрію, звідки виникла ідея проведення турніру з боксу серед молоді пам’яті Є.Кружельного?

У Хмельницькому з 16 по 21 листопада, в спорткомплексі “Епіцентр” відбувся традиційний турнір з боксу серед молоді пам’яті одного з найкращих тренерів Поділля – Євгена Івановича Кужельного.

Історія Дитячо-юнацької спортивної школи (ДЮСШ) №2 «Авангард» розпочалася в 1957 році, коли відкрився зал боксу. Саме тоді він прийшов працювати тренером та виховував  «майстрів шкіряної рукавички».

Справу Євгена Івановича Кужельного продовжив один з його кращих учнів – Анатолій Миколайович Чумаков, який прийшов працювати в ДЮСШ №2 «Авангард». Наслідуючи свого учителя в відданості справі, Анатолій Миколайович підняв хмельницький бокс на найвищий рівень. Він продовжує виховувати справжніх бійців. За ці роки підготовлено 148 майстрів спорту і 8 майстрів спорту міжнародного класу, а хмельницькі боксери тисячі разів виборювали титули чемпіонів і призерів найбільш престижних змагань України та світу з боксу.

Вшановуючи пам’ять Євгена Івановича Кужельного, Хмельницька обласна федерація боксу започаткувала традиційні щорічний Турнір переможці якого отримують право на присвоєння почесного звання – «Майстра спорту України».

  1. Чи вперше проводиться турнір?

Турнір проводиться 20-ий раз.

  1. Учасники турніру, це представники Хмельниччини чи є запрошені з інших регіонів?

Участь брали представники 18 областей України та дві збірні команди країни Азербайджан.  Хмельницька область представлена боксерами з Шепетівки, Чемерівців, Кам’янець-Подільського та Хмельницького “Авангарду”.

  1. Як на вашу думку розвивати спорт у молоді?

Спорт – це більше, ніж просто здоров’я. У ньому є багато переваг і користі не тільки на фізичному, але і на емоційному рівні. Діти, захоплені тренуваннями, не витрачають стільки часу на комп’ютери, планшети. Їм просто ніколи. Вони натхнені своїми заняттями, успіхами та поставленими цілями. Потрібно заохочувати кожного розвиватися.

  1. Які наступні турніри плануєте провести серед молоді?

Наступний турнір буде на призи Чумакова Анатолія Миколайовича.

  1. Які самі популярні види спорту на Хмельниччині?

Популярними видами спорту є бокс та футбол. Спорт, і особливо командні ігри, є важливою частиною нашого життя, незалежно від того, є ми глядацькою аудиторією чи учасниками/учасницями. Заняття спортом гартують не лише тіло, а й дух людини.

«Тому наше спільне завдання – залучати в спортивні зали, на майданчики якнайбільше дітей та молоді», коментує Андрій.

  1. Що побажаєте молоді, хто хоче спробувати свої сили в турнірі?

Перемоги та відважності.

Матеріал підготувала координатора проєкту «Центр розвитку громадської активності» у Хмельницькій області Ольга Мороз. Проєкт реалізовує громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад».

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль