fbpx

Чортківська громада завдяки співпраці з німецьким містом Бад-Зоден-Зальмюнстер отримає більше 5 млн. гривень

Рубрика Новини

Чортківська територіальна громада Тернопільської області активно розвиває міжнародні партнерства. Громада напрацювала з німецьким муніципалітетом Бад-Зоден-Зальмюнстер проєкт щодо закупівлі техніки та обладнання для комунальних установ. Для його реалізації в уряді Німеччини планують виділити 133 тис. євро.

Нещодавно Чортківська громада налагодила співпрацю з німецьким містом Бад-Зоден-Зальмюнстер та взяла участь  в проєкті «Improving civil protection in municipal partnerships with Ukraine 2023». В рамках проєкту Чортківська міська рада отримає 133 тисячі євро, а це майже 5 млн 400 тис. гривень.

За ці кошти громада зможе обрати на вибір комунальну техніку, обладнання для кухонь шкіл громади, медичне обладнання тощо.  У Чортківській міській раді повідомили, що 20 березня муніципалітет Бад-Зоден-Зальмюнстера прийняв рішення про співпрацю із Чортковом. Аналогічне рішення розглядатимуть 31 березня на черговій сесії Чортківської міської ради.

Днями міський голова Чорткова Володимир Шматько та міський голова німецького Бад-Зоден-Зальмюнстера Домінік Брач обговорили подальшу співпрацю та реалізацію вищезгаданого проекту. Новий партнер  Чорткова розповів, що два німецьких міністерства обрали 60 місцевих муніципалітетів, які мають міста-побратими в Україні, та у рамках проекту предметно допоможуть нашим містам у різних сферах: медицині, освіті, житлово-комунальному господарстві тощо на загальну суму 8 млн. євро.

«Кожен муніципалітет матиме бюджет у розмірі 133 тисячі євро. І на ці кошти українські міста обиратимуть із наданого німецькими міністерствами переліку те, що їм зараз найбільш необхідне. У списку є багато видів комунальної техніки, обладнання для лікарні, устаткування для шкільних харчоблоків, пасажирські автобуси/буси, набори обладнання для комунальних підприємств тощо. Зараз тривають консультації, що із переліку найбільш необхідне для Чортківської громади у даний час», – йдеться у повідомленні Чортківської міської ради.

За словами керівниці регіонального офісу U-LEAD у Тернопільській області Наталії Онищук, Чортківська громада одна з найактивніших громад Тернопільщини, які розвивають співпрацю з міжнародними партнерами.

«Це дуже важливий напрямок в роботі органів місцевого самоврядування, особливо в контексті війни та необхідності пошуку додаткових ресурсів для розвитку. Приємно, що громада змогла знайти партнера в Німеччині та напрацювати спільний проєкт, який принесе їй чимало користі. Сподіваюся, що й інші громади нашої області розвиватимуть цей напрямок у своїй роботі, наша команда готова їм у цьому допомагати», – додала вона.

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль