fbpx

У Тернополі дітям роздадуть свотловідбиваючі стрічки

Рубрика Новини

«Побач мене» – У Тернополі започаткували проєкт, який покликаний зменшити кількість ДТП

Через обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури в Україні, а також з метою економії електроенергії, у населених пунктах вимикають, або частково зменшують яскравість вуличного освітлення. Щоб убезпечити дітей на дорозі, треба подбати про те, щоб їх одяг було видно у темряві.

Громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» спільно з «Центром готовності цивільних. Тернопіль» від благодійного фонду Сергія Притули розпочали реалізацію проекту «Побач мене».

25-30 метрів — це відстань, за якої пішохід видимий для водія автомобіля з увімкненим ближнім світлом фар. За наявності світловідбиваючої стрічки на одязі, людину видно за 130-150 метрів. Тому дуже важливо носити світловідбиваючі елементи.

В Україні наприкінці 2020 року набули чинності нові правила дорожнього руху, згідно яких пішоходи обов’язково мають використовувати світловідбивні елементи у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості. Також стрічку, наклейку, жилет чи одяг з такими елементами, мають використовувати пішоходи, які рухаються проїжджою частиною чи узбіччям у темну пору доби та за умов недостатньої видимості.

Для отримання стрічок (4-х для 1 школяра чи школярки) необхідно прийти у офіс ГО “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад”, який знаходиться по вул. О.Кульчицької 2а, 3-й поверх, каб. 17 з 10:00 до 17:00 (13:00-14:00 обідня перерва).

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль