fbpx

Оренда державного та комунального майна через систему ProZorro.Продажі

Який функціоналом електронної торгової системи «ProZorro.Продажі»? Як оголошувати аукціони з оренди  в системі? Що робить комісія з розгляду скарг та пропозицій стосовно проведення аукціонів з оренди?


Відповіді на ці та низку інших запитань шукали представники громад Івано-Франківщини, Закарпаття та Волині разом з фахівцями державного підприємства «Прозорро.Продажі» на онлайн-семінарі «Оренда державного та комунального майна через систему ProZorro.Продажі». Захід проходив на базі Івано-Франківського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою». Модерацію здійснювали Оксана Швець, Анатолій Матвіюк та Михайло Бундзяк, радники із питань муніципальних фінансів та управління.

«Тема актуальна та «гаряча» для громад. Нововведення в законодавстві прогресивні та корисні. Громади вже починають отримувати фінансові дивіденди від використання сучасних технологія при оренді комунального майна», – підкреслила Оксана Швець.

Уривський Владислав, проєктний менеджер державного підприємства «Прозорро.Продажі», розпочав роботу онлайн-семінару з презентації практичного кейсу роботи на електронній торговій системі «ProZorro.Продажі». Зокрема, аналізувався функціонал кабінету користувача, включаючи створення та редагування об’єкта оренди, публікації діючих договорів та інших можливостей. Експерт не оминув увагою оголошення аукціонів,внески та платежі в орендних відносинах. Також детально аналізувався процес передачі майна в оренду без проведення аукціону згідно нових правил.

Розглядалися повноваження та алгоритм роботи комісії з розгляду скарг та пропозицій стосовно проведення аукціонів з оренди. Цей блок питань презентував вже Олександр Мацапура,  проєктний менеджер державного підприємства «Прозорро.Продажі».

Представник громад активно залучалися до обговорень та обміну досвідом у проведенні аукціонів. Присутні відзначають важливість даної теми в роботі територіальних громад, особливо, в контексті частих змін до законодавства.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль