fbpx

Громади Львівщини отримають допомогу експертів U-LEAD у проведенні земельного аудиту

Рубрика Новини
МістоЛьвів

Нещодавно завершився відбір громад для участі у другому етапі навчальної програми «Кроки для спеціалістів» на тему «Просторове планування та управління природними ресурсами» за підтримки експертів Програми «U-LEAD з Європою». Від Львівської області в новий етап навчань пройшли Самбірська,  Добротвірська та Лопатинська територіальні громади.

У Львівському регіональному офісі U-LEAD повідомляють, що відбір громад для надання комплексної підтримки у сфері просторового розвитку розпочався ще навесні цього року. Від громад Львівської області надійшло 17 заявок, з яких експерти відібрали 9. Команди цих громад (архітектори, землевпорядники, проєктні менеджери) у червні пройшли навчання, яке складалося із чотирьох модулів.  За результатами цього навчання учасникам було запропоновано подати заявку на отримання подальшої підтримки від Програми «U-LEAD з Європою». Загалом відібрано 48 громад з різних областей України, у середньому по дві громади з області.

На Львівщині із 9 громад, які взяли участь у навчаннях, заявки на подальшу підтримку подали 5 громад. Із них три громади були відібрані для подальшої співпраці – Самбірська,  Добротвірська та Лопатинська територіальні громади.

Усі три громади відзначили, що вони хочуть отримати допомогу у проведенні земельного аудиту.

«Земельний аудит має велике значення, оскільки, в першу чергу, це – інвентаризація наявного ресурсу, який є в громаді. Надходження від землі – одні з великих складових доходів бюджету. Щоб отримувати ці доходи, громада повинна знати, якою є база оподаткування. Крім того, аудит земельних ресурсів дає можливість правильно планувати розвиток громади, тому що є розуміння, які землі є у приватній власності, які – у громадській власності, які землі підходять для інвесторів, а які землі не можна надавати під інвестиції, оскільки це охоронні, або рекреаційні території, або на них розміщені стратегічні для громади об’єкти», – розповідає Галина Хрущак, керівниця Львівського регіонального офісу U-LEAD.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль