fbpx

Збірник матеріалів про відновлення зайнятості під час війни

Рубрика Новини

Телеканал TV-4 спільно з ГО “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” та партнерами мережі “Вікно Відновлення” започатковув серію матеріалів про відновлення зайнятості під час війни. У цьому матеріалі ми зібрали всі історії учасників ініціативи, щоб розповісти про їхні переживання, здобутки та плани.

У 5-ти історіях ми розповідаємо про, ветерана, який розпочинає власний бізнес, зайнятість внутрішньо-переміщеної особи, сім’ю ветерана, яка продовжує, розпочатий ним бізнес, релоковане підприємство та громадську організацію.

Ці 5 історій створять комплексний погляд на процес відновлення в Україні через призму особистих історій та досвідів.

Історія перша: український розмовний клуб “Файно”

Війна змусила покинути домівку, але не зламала відданість справі. Наш сюжет – історія громадської організації, яка переїхала до Бережан із Краматорська. Попри вимушену релокацію, український розмовний клуб “Файно” продовжує діяти дещо в іншому форматі. Її учасники у нашому краї дбають про потреби захисників та захисниць, збереження культури та українського ремесла.

Розповімо про Ірину Тищенко – засновницю артпростору “Тепло”, який нещодавно відкрився у Тернополі. Тут жінка навчає інших створювати красу власними руками.
Майстриня переконана, що саме творчість рятує у найтемніші часи. Проте ще два роки тому такого порятунку потребувала сама Ірина, коли після 24 лютого 2022 року рідне місто жінки Каховка опинилось в окупації.

 

Історія третя: про рідних учасників бойових дій

Сюжет третій – про рідних учасників бойових дій. Сьогодні на її тендітних плечах – велика відповідальність – за себе, за дітей, за їхнє майбутнє, за дім, за сімейний бізнес і страх за життя чоловіка, який з перших днів війни – на передовій. Але тернополянка Ірина Головко знайшла у собі сили і вирішила не лише вижити в таких умовах, але і розвиватись, і удосконалювати омріяну власну справу, бо переконана, що жити – означає діяти навіть у жахливих умовах війни.

Історія четверта: ресторан паназійської кухні у Тернополі

Сюжет – про Назара Бойка військовослужбовця із Тернополя. Хлопець упродовж майже 15 років служив у збройних силах, виконував бойові завдання у багатьох гарячих точках фронту, за часів АТО, ООС та повномасштабного вторгнення. Після демобілізації він відкрив у собі підприємницькі здібності. І створив ресторан паназійської кухні у Тернополі, який вже встиг здобути популярність серед місцевих жителів.

Історія п’ята: підприємство з виготовлення термопанелей

Уже понад два роки у Тернополі працює підприємство з виготовлення термопанелей. Через повномасштабну війну у наше місто виробництво приїхало з Київщини, а її власники зіткнулись із різними труднощами, перш ніж продовжити свою справу життя на новому місці. Однак їм вдалося все подолати та навіть масштабуватися. На сьогодні команда підкорює не лише український ринок, а й європейський.

Ми створили ці матеріали як учасник Мережі “Вікно Відновлення”. Все про відновлення постраждалих регіонів України дізнавайтеся на єдиній платформі https://recovery.win/

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль