fbpx

Завершився перший день форуму «Громадський сектор в умовах війни: діяльність та виклики»

Рубрика Новини

Перший день  форуму видався продуктивним та насиченим на цікаві виступи від спікерів. Громадські активісти з Тернопільської, Хмельницької, Івано-Франківської та Закарпатської областей почули чимало цікавих кейсів роботи громадського сектору та обговорили основні виклики, з якими вони зіштовхнулися в умовах війни.

Форум стартував із презентації результатів опитування діяльності громадських організацій в умовах війни, яке проводила наша команда. Максим Черкашин та Олександр Кикта поділилися досвідом роботи громадської організації під час війни, зокрема розповідали про ініціативи з відшкодування коштів для активістів та журналістів, «Привітне Тернопілля», «NGO relocation».

Своїми думками про спроможність громадських організацій в умовах війни з учасниками форуму поділився Іван Омелян, засновник освітньої платформи Gap Year.

Згодом Вікторія Феофілова, керівниця ГО «Горизонт змін», та Христина Кізлик, продакт менеджер «Faine Misto Festival», презентували кейси своїх організацій в рамках дискусійного блоку «Трансформація громадського сектору в умовах війни: досвід та виклики».

Не оминули увагою й питання молоді та розвитку молодіжної політики в умовах війни. Наші партнери з Нацоб‘єднання радників з питань молоді Ірина Полєтуха та Леся Голояд розповіли про діяльність новоствореної організації, яка покликана створити потужну мережу фахових радників з питань молоді. Також Леся представила класний кейс Молодіжного конгресу Зборівської громади, які перетворилися на потужний волонтерський штаб, створили благодійний фонд та вже встигли зібрати більше 1,6 млн. гривень. А ще спікерка розповіла про особливості діяльності молодіжних рад під час війни.

Схожим досвідом трансформації, але вже громадської організації, поділився Михайло Сиротюк, керівник ГО “Центр Науки Тернополя”. Їхня організація за короткий проміжок часу зуміла перетворися на один з найбільших волонтерських штабів Тернопільської області.

На завершення першого дня форуму Іван Каплун розповів про діяльність волонтерського центру Тернопільського національного педагогічного університету, який працює практично з перших днів війни та має чимало здобутків.

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль