fbpx

Завершилося навчання з стратегічного планування за підтримки U-LEAD

Рубрика Новини
Днями завершився дводенний онлайн-тренінг «Діяльність робочої групи  з розробки проєкту стратегії розвитку громади. Порядок проведення четвертого засідання робочої групи», якому взяли участь представники 12 громад заходу України. Захід став фінальним у серії навчання, які стосувалися стратегічного навчання. Про це інформує  Волинський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою».

Традиційно з фахівцями територіальних громад заходу України працювали Ігор Мельничук та Зіновій Сірик, експерти з розробки стратегій місцевого розвитку Програми «U-LEAD з Європою».

Навчальні заходи стосувалися низки питань, які важливі для побудови правильного процесу стратегічного планування у територіальних громадах. Експерти разом з учасниками детально розглядали кожен із етапів розробки стратегії розвитку. Паралельно із навчання проводилися індивідуальні консультації для територіальних громадах, в яких за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» розробляються стратегії розвитку.

 «Наша робота не обмежується тільки написанням стратегії розвитку громади. Основне завдання – підготуватися до нових викликів, що лежить в основні нової регіональної політики. Фахівці мають рости, розвивати громадські організації, молодіжні ради та інші інституції, бо це тільки підсилює розвиток громади. У громадах мають бути люди, які вміють управляти стратегічними циклами. Ми маємо об’єднуватися навколо ідей та створювати відповідні спільноти. Сподіваємося, що наша робота з 12 громадами заходу України невдовзі проявиться в результативних вимірах», – підкреслив Ігор Мельничук.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «ULEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. ULEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль