fbpx

З 1 травня стартував прийом проектів на Бюджет ініціатив чернівчан (бюджет участі)

Рубрика Новини

Свою ідею жителі Чернівців можуть подати для участі в голосуванні в період з 1 травня по 15 червня. Автором проєкту може бути особа, якій виповнилось 16 років, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), орган саморганізації населення (ОСН); житлово-будівельний кооператив (ЖБК); житлово-будівельне товариство (ЖБТ); інші громадські організації. Саме голосування опісля технічної та експертної оцінки заявок відбудеться впродовж 14 днів в жовтні, а до реалізації ідей переможців приступлять в наступному році. Кожен чернівчанин матиме по два голоси – один він зможе віддати за малий проект, один за великий.

Цьогоріч в положення про Бюджет участі внесли певні зміни, які стосуються поділу проектів. Запровадили поділ на малі громадські та великі громадські, тобто бюджетні проекти не будуть прийматись. До громадських проектів відносяться проекти, реалізація яких не стосується приміщень або територій закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної освіти, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, закладів охорони здоров’я та інших бюджетних установ.

Обсяг фінансування для проектів наступний:

малий – від 50 000 до 500 000 грн;

великий – від 500 000 (включно) до 1,5 млн грн.

Проект повинен бути спрямованим на поліпшення екологічності та комфорту проживання мешканців, естетичного вигляду міста, сприяти соціально-економічному, культурному і просторовому розвитку, впровадженню сучасних інноваційних проєктів.

В орієнтовний бюджет проєкту, який передбачає проведення капітального ремонту чи будівництва, автор повинен включати 5% від усіх витрат на розробку проектної документації та 10% на непередбачувані витрати.

Також важливою умовою є доступ до об’єктів, на які спрямовані кошти з Бюджету ініціатив чернівчан – він повинен бути вільним для всіх жителів Чернівецької міської територіальної громади.

Нині на реалізації перебувають 9 проектів, як зазначено на порталі Бюджету участі. Більш детально з вимогами до проектних заявок і процес їх оцінки читайте на сайті Чернівецької міської ради у розділі «Бюджет участі» (тут).

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль