fbpx

Викладачі Прикарпатського університету стали переможцями «Золотого фліпчарту»

Рубрика Новини

У Центрі Науки Тернополя відбулася офіційна церемонія нагородження фіналістів та переможців конкурсу «Золотий фліпчарт», який проводила команда громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад». За словами організаторів, мета конкурсу – відзначити найкращих у сфері громадської діяльності в шести областях заходу України – Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Львівській, Чернівецькій та Івано-Франківській.

Серед переможців – викладачі Прикарпатського університету імені Василя Стефаника – викладачка кафедри філології Коломийського навчально-наукового інституту ПНУ, кандидатка філологічних наук, членкиня громадських організацій «Просвіта» імені Т. Шевченка і «Союз українок» Галина Волощук, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів економічного факультету, керівниця громадської ініціативи – Проектно-освітній центр «Агенти змін» ПНУ, фахівчиня з питань реалізації проєктів регіонального/місцевого розвитку Світлана Кропельницька, координатор ГО «Поступовий гурт франківців», доктор історичних наук, професор ПНУ, завідувач кафедри теорії та історії держави і права Навчально-наукового Юридичного інституту Сергій Адамович.

Перше місце у номінації «Активістка року» виборола Галина Волощук. У номінації «Ідея року» посіла 2-е місце Світлана Кропельницька з авторським проєктом «Створення кластерної платформи «COVID-19: HELP FOR RELATIVES». Третє місце у номінації «Громадська організація року» посіла громадська організація «Поступовий гурт франківців», координатором якої є Сергій Адамович.

Заслуговує на особливу увагу ідея Світлани Кропельницької, пов’язана із проблемою відсутності цілісної системи реагування на виклики, з якими зустрічаються родини хворих на Covid. Авторка пропонує формування єдиної кластерної платформи «COVID-19: HELP FOR RELATIVES», яка має забезпечити екстрене реагування та комплексну консультаційно-інформативну допомогу і підтримку родин хворих на коронавірус. За словами Світлани Кропельницької, ідея зумовлена передовсім трагічною подією в її житті – втратою через коронавірус найріднішої людини – мами, а також безпосередньо пережитими проблемними ситуаціями, пов’язаними з власною боротьбою та боротьбою близьких і знайомих з цією недугою та її наслідками. Оскільки ідея була оголошена у період початкового етапу боротьби з пандемією і випрацюванням механізмів вирішення проблеми у цілому світі, що досі триває,  на думку авторки, більшість донорів ще не були готові підтримати її, і вона потребувала ще «шліфування» та підтримки з боку компетентних фахівців, експертів з різних сфер. На думку Світлани Кропельницької, проблема досі не отримала вирішення щодо комплексної й системної  допомоги у формі консультаційно-інформаційних заходів, заходів з підтримки та екстреної допомоги родичам хворих з медично-реабілітаційного, психологічного, юридичного, фінансово-страхового, іншого взаємопов’язаного та суміжного спрямування. Вона переконана, що досвід представників команди «Агентів змін» ПНУ, що базується на боротьбі з цією проблемою, стане корисним для широкого загалу.

Переможці отримали особливі відзнаки і нагороди від організаторів та партнерів конкурсу.

«Громадські активісти роблять багато для своїх громад, проте це не завжди належно оцінено. Наше завдання зробити так, щоб про них та їхню роботу знали. Саме тому виникала ідея провести конкурс «Золотий фліпчарт», завдяки якому про успіхи громадських активістів можна заявити на всю Україну», – наголосив керівник громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» Максим Черкашин. І висловив сподівання, що цей конкурс стане традиційним та проводитимуть його щорічно.

Матеріал підготувала координаторка проєкту “Центр розвитку громадської активності” в Івано-Франківській області Оксана Процюк.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль