fbpx

#ВсеБудеВелосипедно Digital або як на Рівненщині розвивають велокультуру онлайн

Рубрика Новини

Для когось карантин – це велика проблема, а хтось перетворює її на цікаві можливості. Такий приклад показала на Рівненщині громадська організація «Центр ініціатив «Віадук», яка у 2020 році здобула перемогу у конкурсі молодіжних проектів від Управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА на реалізацію ініціативи «Все буде велосипедно». Проте карантинні обмеження змінили ситуацію і так виник новий задум #ВсеБудеВелосипедно Digital – провести онлайн квест для учасників з трьох різних громад з різних районів Рівненської області.

Протягом двох місяців молодь Клеванської, Смизької та Бугринської громад мали можливість долучитися до велоквесту, який проходив у незвичному форматі. Під час квесту потрібно було виконувати цікаві практичні та теоретичні завдання, і навіть жартівливі. За кожне виконане завдання у мобільному додатку Badge Wallet учасники отримували цифрові відзнаки. Була можливість обирати, у якій послідовності їх виконувати.

Мета даного проекту це формування велосипедної культури в громадах Рівненської області шляхом навчання молоді безпечної поведінки під час руху на велосипеді та популяризації відповідального ставлення до особистої безпеки на дорогах.

Всі учасники отримали велосувеніри, а найактивніші, ті хто пройшли квест повністю – велоподарунки.

Також, під час реалізації проекту проходять зустрічі з молоддю у форматі майстер-класів із виготовлення флікерів (світлоповертальних елементів) Під час таких зустрічей організатори спілкуються з молоддю про правила дорожнього руху на велосипеді, про використання засобів захисту під час використання велосипеда та про те як себе зробити видимим на дорозі.

«Даний проєкт ми проводимо вже вдруге.  Хоча й формат інший, але місія залишається незмінною – зробити проблему безпеки на дорогах, особливо в нічну пору доби, видимою. Адже так мало людей, в тому числі і молоді, знає про елементарні правила, які можуть зберегти життя», – ділиться Оксана Салівончик, керівниця ініціативи.

Дана практика вперше була реалізована у 2019 році у Клеванській громаді. Вже в 2020 році з’явилися партнерські організації в Смизі та Бугрині, які виявили бажання запровадити в себе заходи з розвитку велокультури. Але на цьому організатори квесту вирішили не зупинятися й надалі імплементувати свою ідею в інших громадах Рівненщини, адже запит щодо продовження є чималий.

Проект реалізується громадською організацією «Центр ініціатив «Віадук» за підтримки Управління молодіжної політики та спорту департаменту розвитку адміністративних послуг, соціальної, молодіжної політики та спорту Рівненської обласної державної адміністрації.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль