fbpx

Волинським громадам роз’яснили особливості дистанційної роботи

Рубрика Новини
МістоЛуцьк

Введення воєнного стану внесло чимало змін в діяльності органів місцевого самоврядування, особливо це стосується трудових відносин. На базі регіонального офісу регіонального офісу «ULEAD з Європою» у Волинській області відбулася інформаційна сесія для працівників органів місцевого самоврядування щодо дистанційної та надомної роботи в умовах воєнного стану.

Експерти ознайомили представників громад з дистанційною та надомною роботами як альтернативними формами організації праці, аналізуючи різні можливості регулювання робочого часу.
«Дистанційна робота це форма організації праці, за якої робота виконується працівником поза робочими приміщеннями чи територією роботодавця, в будь-якому місці за вибором працівника та використанням інформаційно-комунікаційних технологій. Надомна робота виконується працівником за місцем його проживання або в інших визначених ним приміщеннях, які мають технічні можливості. Для оформлення дистанційного чи надомного режиму роботи необхідно укладати трудовий договір або видавати відповідне розпорядження за згодою працівника», – розповіла керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Сумській області Марина Лобова.

Експертка зазначила, що дистанційна робота може запроваджувати для працівників, які знаходяться за кордоном, що є особливо актуальним для органів місцевого самоврядування.
Також експерти U-LEAD розповіли представникам громад про оплату праці в контексті запровадження альтернативних форм організації роботи.

«Оплата праці під час дистанційної роботи здійснюється на основі даних табеля робочого часу, враховуючи розмір годинної тарифної ставки чи місячного окладу. Оплата здійснюється на регулярній основі в робочі дні. Якщо працівник працює в умовах надомної роботи, то оплата здійснюється за результатами фактично виконаної роботи, а не табеля робочого часу», – нагадала радниця з питань муніципальних фінансів та управління Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Рівненській області Ірина Кондратюк.
Анатолій Пархом’юк, керівник регіонального офісу «ULEAD з Європою» у Волинській області, наголосив, що дистанційна робота поступово стає звичною для органів місцевого самоврядування.
«Важливо, щоб в територіальних громадах напрацювали необхідні нормативно-правові акти відповідно до чинного законодавства. Тема стає дедалі актуальнішою, тому наші експерти готові надавати громадам усю необхідну консультаційну підтримку у цьому напрямку» – додав він.
Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.
Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль