fbpx
Голосуйте!
00
Днів
00
Годин
00
Хвилин
00
Секунд
Голосування завершене
до закінчення голосування

Відбулися перші заходи в рамках ініціативи U-LEAD з розробки стратегій місцевого розвитку

Рубрика Новини

Стартувала навчальна програма від «U-LEAD з Європою» з підтримки громад в розробці стратегій місцевого розвитку. У першому дводенному онайн-семінарі взяли участь представники громад-переможниць з Тернопільської, Івано-Франківської та Закарпатської областей.

 «Основною метою стратегій є є визначення головних напрямків розвитку територіальної громади. Дуже важливо, щоб органи місцевого самоврядування знали свої сильні та слабкі сторони, аналізували можливості та потенційні загрози. Це дасть можливість визначити пріоритетні проєкти для громади, здійснити пошук джерел фінансування та ефективно їх реалізувати. Увесь цей логічний комплекс заходів та дій дасть позитивний результат, вплине на зміцнення економіки та покращення інституційної спроможності громади», – зазначила під час вступного слова Наталія Онищук, керівниця регіонального офісу ULEAD з Європою в Тернопільській області.

Мета перших семінарів – покращення спроможності команди з координації для надання підтримки робочій групі відповідної громади у процесі підготовки стратегії місцевого розвитку.

Весь період з 12-ма громадами-учасницями ініціативи працюватимуть Андрій Мартишко та Ігор Мельничук, експерти U-LEAD з підтримки громад в розробці стратегій.

Експерти розповіли учасникам про логіку процесу розробки стратегічного документа, ознайомили з головними його елементами та складовими стратегічного бачення.  Учасники ознайомилися із зразками анкет для виявлення потреб та проблем різних зацікавлених сторін.

Також в рамках семінару фахівці з громад працювали у практичному вимірі, зокрема, вони мали змогу опанувати принципи збору даних та аналізу соціальних, економічних та екологічних показників. Все це робилося з метою створення основи для стратегічного планування.

«Навчальний захід став безпрецедентним у своєму роді, оскільки зміг зібрати онлайн 12 громад західного регіону, і забезпечив практичні результати для його учасників. Активність і залученість представників громад до процесу, засвідчила їхню вмотивованість у стратегічному плануванні розвитку своїх територій», – підкреслив Андрій Мартишко.

Наступним кроком для учасників буде проведення першого засідання робочих груп.

Нагадаємо, що відбір щодо підтримки громад в розробці стратегій місцевого розвитку здійснювався на конкурсній основі. Від Тернопільської області підтримку U-LEAD отримають Підгорднянська, Монастириська, Великодедеркальська та Саранчуківська громади.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «ULEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. ULEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль