fbpx

Дві ініціативи з Тернополя у числі кращих практик співпраці громадянського суспільства, бізнесу та влади

Рубрика Новини

Нещодавно вийшов збірник історій “Громадянське суспільство, бізнес та влада – кращі практики співпраці”, який створено, щоб показати успішну співпрацю громадянського сектору, бізнесу та органів влади, їхні результативні практики комунікації та спільної роботи.

З Тернопільської області відзначили 2 ініціативи: Центр підтримки підприємців ДІЯ.Бізнес І Тернопіль та ініціативу ГО “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” – Привітне Тернопілля.

Привітне Тернопілля

З початку війни Тернопіль став надійним тилом для переселенців з різних куточків України, де проходять активні воєнні дії. У місті діє низка сервісів, які можуть бути корисними для вимушено переміщених осіб, але такі актуальні дані знаходяться на різних ресурсах.

Тож для оперативного отримання актуальної інформації для переселенців ГО “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” зібрала її в одному місці – Інтернет-сторінці «Привітне Тернопілля» (https://activitycenter.org.ua/open)

Функціонал ресурсу «Привітне Тернопілля» дозволяє оперативно отримати інформацію про громадський транспорт та таксі, гуманітарні штаби, тимчасове житло, соціальні служби та послуги, можливості працевлаштування. Також пропонується інформація про супермаркети та гуртові, медичні заклади, ветеринарні клініки, мапа укриттів, туристичні локації.

Проєкт реалізовується громадською організацією «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві з Тернопільською міською радою, Тернопільською обласною військовою адміністрацією та РА «Маркетингові технології ПБС» за підтримки Європейського фонду за демократію (The European Endowment for Democracy, EED).

Центр підтримки підприємців ДІЯ.Бізнес І Тернопіль

Метою проекту є:

  • Збільшити рівень зареєстрованого бізнесу в регіоні
  • Допомогти бізнесу зростати та розвиватись, виходити на нові ринки, змінювати бізнес-моделі та створювати додаткові лінії продуктів, враховуючи макроекономічну ситуацію
  • Популяризувати підприємництво
  • Стати діалоговою платформою між владою та представниками малого і середнього бізнесу

Центр підтримки підприємців Дія.Бізнес у Тернополі відкрито за підтримки Visa. Партнер з безпеки — Ajax Systems. Центр Дія.Бізнес у Тернополі розташований у бізнес-центрі К-15. Регіональними ініціаторами та партнерами стали інтернет-провайдер Колумбус та девелоперська компанія Вібіон. Центр Дія.Бізнес у Тернополі відкрито за сприяння Тернопільської обласної державної адміністрації. Центр оперується ГО “Мрій і дій”.

Цей збірник став продовженням інформаційної кампанії “Громадянське суспільство та влада – кращі практики співпраці”, яка була започаткована 2020 року Міністерством культури та інформаційної політики України та Секретаріатом КМУ спільно з проєктом “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України”.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль