fbpx

В Івано-Франківську провели олімпіаду з децентралізації

В обласному центрі Прикарпаття відбулася третя обласна олімпіада з місцевого самоврядування, децентралізації влади та публічного управління, засновником якої є обласна рада, а співорганізаторами виступили департамент освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА, Інститут гуманітарної підготовки та державного управління ІФНТУНГ й Інститут післядипломної освіти педагогічних працівників.

Участь в олімпіаді взяли учні 10-х та 11-х класів шкіл Прикарпаття. Шестеро одинадцятикласників, які зайняли на олімпіаді перше, два другі і три третіх місця, отримують право навчатись за спеціальністю «публічне управління та адміністрування» в Інституті гуманітарної підготовки та державного управління ІФНТУНГ за кошти обласного бюджету.

Вітальним словом олімпіаду відкрили директор Інституту гуманітарної підготовки та державного управління ІФНТУНГ Дмитро Дзвінчук і директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА Віктор Кімакович.

За словами директора Інституту гуманітарної підготовки та державного управління ІФНТУНГ Дмитра Дзвінчука, значення олімпіади з місцевого самоврядування, децентралізації та публічного управління в тому, що це один із кроків залучення молоді до розуміння реформи і підготовка її до майбутньої безпосередньої участі в управлінській роботі в місцевому самоврядуванні.

Нагадаємо, Івано-Франківська область є єдиною в Україні, де проводять таку олімпіаду, що є свідченням глибокого розуміння керівництвом органів влади, депутатським корпусом обласної ради важливості поглибленого вивчення старшокласниками основ державного будівництва, ролі місцевого самоврядування для розбудови краю та країни як основи підготовки професіоналів для всіх ланок управління.

Переможцями третьої обласної учнівської олімпіади з питань місцевого самоврядування, децентралізації влади та публічного управління стали:

11-й клас:

І місце – Римчук Божена Ігорівна, Ліцей 11 Івано-Франківської міської ради, вчителька Молнар Руслана Іванівна;

ІІ місце – Мацайло Владислав Іванович, Ліцей 4 Івано-Франківської міської ради, вчителька Куцакова Ольга Іванівна;

ІІ місце – Гальчинська Вікторія Русланівна, Ліцей 20 Івано-Франківської міської ради, вчителька Кукурудз Наталія Олексіївна;

ІІІ місце – Корженьовський Максим Володимирович, Івано-Франківський академічний ліцей Івано-Франківської обласної ради, вчителька Василюк Юлія Василівна;

ІІІ місце – Лаба Юлія Сергіївна, Ліцей ім. М. Сабата Івано-Франківської міської ради, вчителька Лаба Оксана Василівна;

ІІІ місце – Галагуза Анастасія Юріївна, Фізико-технічний ліцей Івано-Франківської обласної ради, вчителька Остап’юк-Субичева Марія Василівна.

10-й клас:

І місце – Шелешко Ілона Миколаївна, Калуський ліцей ім. Дмитра Бахматюка, вчителька Забавська Ольга Ігорівна;

ІІ місце – Шуляр Тетяна Сергіївна, Івано-Франківський ліцей імені Івана Пулюя, вчителька Пліш Марія Петрівна;

ІІ місце – Ордін Ілона Олексіївна, Тяпчанський ліцей імені О. Дучимінської, вчителька Гірник Лідія Іванівна;

ІІІ місце – Голубовська Катерина Олександрівна, Калуський ліцей ім. Дмитра Бахматюка, вчителька Забавська Ольга Ігорівна;

ІІІ місце – Паламар Андріанна Василівна, Фізико-технічний ліцей Івано-Франківської обласної ради, вчителька Остап’юк-Субичева Марія Василівна;

ІІІ місце – Хміль Максим Олександрович, Фізико-технічний ліцей Івано-Франківської обласної ради, вчителька Остап’юк-Субичева Марія Василівна.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль