fbpx
Голосуйте!
00
Днів
00
Годин
00
Хвилин
00
Секунд
Голосування завершене
до закінчення голосування

Український Жіночий Фонд оголошує конкурс для відбору регіональних партнерів Проєкту «Голос жінок і лідерство – Україна»

Рубрика Новини

«Голос жінок і лідерство – Україна» – це п’ятирічний проєкт у рамках програми Global Affairs Canada’s Women’s Voice and Leadership. Проєкт підтримує жіночі правозахисні організації, активісток та платформи взаємодії для досягнення їхніх інституційних, програмних та адвокаційних цілей задля забезпечення прав жінок та дівчат і просування гендерної рівності в Україні.

Проєкт реалізовується в усіх областях України і досягає визначеної мети через реалізацію трьох завдань:

  1. Підтримка жіночих/феміністичних громадських організацій, особливо тих, які представляють інтереси вразливих жінок і дівчат, та тих, що стикаються з множинною дискримінацією, задля покращення управління та стійкості.
  2. Посилення жіночих громадських організацій в плануванні та адвокації для просування гендерної рівності в Україні.
  3. Підвищення ефективності національних та регіональних жіночих/феміністичних платформ, мереж та коаліцій у їх впливу на впровадження гендерно-чутливих змін та реалізації гендерно-чутливої політики в Україні.

Проєкт реалізовується в усіх областях України.

Проєкт «Голос жінок і лідерство – Україна» посилює навички жіночих організацій та інших стейкхолдерів жіночого/феміністичного руху для задоволення потреб широкого кола жінок і дівчат, включаючи маргіналізовані та вразливі групи, такі як жертви війни та внутрішньо переміщені особи; жінки з інвалідністю; ЛГБТ+ жінки; ромські жінки та представниці інших національних меншин; сільські жінки, економічно вразливі жінки та інші різноманітні категорії, в тому числі молоді та літні жінки.

Проєкт залучає як діючі, так і новостворені жіночі організації, підтримуючи їх у створенні і розбудові об’єднань для відповідей на поточні і нові виклики.

Мета конкурсу – продовжити підтримку мережі регіональних партнерів (по одній партнерській організації в області), які допоможуть забезпечити участь жінок і жіночих організацій з різних областей України в ініціативах проєкту. Пріоритет надається організаціям, які мають попередній позитивний досвід співпраці з УЖФ у ролі регіональних партнерів ГЖЛ та/або іншої грантової програми.

Очікування від регіональних партнерів:

♦  Допомагати проєкту у поглибленні співпраці з регіональними жіночими організаціями та активістками через сприяння їх діяльності, поширення інформації про грантові конкурси та інші можливості проєкту, збір інформації і даних для аналітики тощо;

♦  Консультувати місцеві організації щодо підготовки пропозицій до УЖФ та інших донорів;

♦  Брати участь у розробці стратегій проєкту і пріоритетних напрямків грантової підтримки, з тим, щоб голоси і потреби жінок з регіонів були краще представлені;

♦  Допомагати оперативно адаптувати ініціативи проєкту до актуального місцевого контексту;

♦  Допомагати у моніторингу виконання проєктів грантерами.

Тривалість проєкту: 24 місяці.

Сума гранту: 200 000 грн на 24 місяці.

Ми запрошуємо подаватись до участі у конкурсі офіційно зареєстровані жіночі громадські організації з усіх регіонів України, які:

  • мають позитивний досвід співпраці з УЖФ (регіональні партнерства, грантова співпраця, тощо);
  • мають досвід роботи не менше трьох років;
  • демонструють (відповідно до статуту) спрямованість на захист прав жінок та/або просування ґендерної рівності;
  • мають досвід мережування та добру репутацію серед жіночих/правозахисних організацій свого регіону;
  • не пов’язані з державними установами та політичними партіями.

УЖФ визначає жіночими ті організації, метою яких (відповідно до статуту) є захист прав жінок та/або просування гендерної рівності. Професійні асоціації жінок не вважаються жіночими організаціями, якщо вони не доведуть, що дотримуються феміністичних принципів та, окрім надання послуг жінкам, розширюють їх права.

Критерій оцінки Максимальний показник
Знання жіночого / феміністичного руху в регіоні, розуміння місцевого контексту  25
Ефективність запропонованого підходу для забезпечення потреб та сталості жіночого/феміністичного руху 20
Дотримання феміністичних принципів та цінностей 20
Здатність досягти запропонованих результатів, що базується на попередньому досвіді та наявних організаційних та людських ресурсах організації (офіс, персонал, організаційні політики та процедури) 15
Можливість забезпечити належний рівень фінансового менеджменту та звітності 10
Позитивний досвід співпраці з УЖФ 10
Всього 100

В рамках конкурсу не підтримуватимуться: надання заохочень державним службовцям; підтримка політичних партій; ініціативи, спрямовані на підтримку професійних асоціацій жінок і не є феміністичними; ініціативи, що шкодять навколишньому середовищу.

Допустимі витрати: оплата персоналу.

Недопустимі витрати: будівництво, придбання обладнання/активів на суму понад 1 000 канадійських доларів, оренда офісу.

Процедура подачі заявок:

Для участі у конкурсі зацікавленим організаціям необхідно до 31 травня 2022 року:

♦  Зареєструватись в онлайн системі подання проєктів Українського Жіночого Фонду за посиланням: https://uwf.org.ua/grantees/. Якщо Ви вже реєструвались у базі раніше – використайте для подачі аплікаційної форми ідентифікатор організації, який надійшов після реєстрації на вказану Вами електронну адресу. Якщо Ви з якихось причин не можете зареєструватись, або при спробі реєстрації система видає повідомлення про те, що організація з таким ЄДРПОУ уже існує – зверніться до грантової менеджерки УЖФ за адресою grants@uwf.org.ua

♦  Заповнити онлайн-аплікаційну форму.

УЖФ підтвердить реєстрацію заявки електронним листом.

Усі заявки будуть розглянуті Експертною Комісією.

УЖФ залишає за собою право:

♦  продовжити конкурс та/або рекомендувати перегляд заявок, базуючись на результатах оцінки;

♦  робити запити щодо додаткової інформації від апліканток/ів для належного розгляду заявки;

♦  не повідомляти про причини відхилення.

Запитання: будь ласка, надсилайте запитання на електронну скриньку grants@uwf.org.ua із зазначенням назви конкурсу («Відбір регіональних партнерів») до 21 травня 2022 року.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль