fbpx

У Здолбунівській громаді планують створити молодіжну раду

Рубрика Новини
МістоРівне

Днями представники громадських організацій, що працюють на території Здолбунівської громади, змогли зібратись в приміщенні Здолбунівської бібліотеки для дітей та юнацтва, яка вже в цьому році зазнає ґрунтовних перетворень, щоб стати повноцінним молодіжним простором. Проект був поданий представниками трьох організацій ЗЕОН , YMCA Zdolbuniv , Пласт (Здолбунів) на програму «Мріємо і діємо», а після  декількох відбіркових етапів  зараз на фінішній прямій.

В Здолбунові активно займаються запровадженням інструментів участі. Під час зустрічі учасники  долучились до розробки положення про молодіжну раду. Головою ГО «ЗЕОН» Миколою Мокриком було підготовлене і подане до розгляду депутатське звернення щодо створення «Молодіжної ради при Здолбунівській міській раді». Пропозицію розглянули члени  комісії з питань молодіжної політики і підтримали одностайно, адже важливо, щоб молодіжна рада стала інструментом залучення молоді до прийняття рішень на місцевому рівні та змогла активно використовувати молодіжний простір.

Це вже не перша зустріч у цьому році з ініціативи місцевої влади. На першому заході нова команда Здолбунівської громади хотіла донести активістам, що влада готова до співпраці, презентувала міський конкурс проектів для ГО «Здолбунівська громада». На другій зустрічі кожна  організація підготувала презентацію про свою діяльність, мрії і досягнення.

В результаті зустрічі були напрацьовані ідеї нових спільних заходів та обговорили можливість створення Громадської ради при міській раді. Таким чином, місцеві організації мають можливість об’єднатися та ініціювати створення дієвої громадської ради.

Наступного дня робоча група вже займалася моделюванням майбутнього молодіжного простору в рамках програми «Мріємо і діємо», щоб створити комфортні умови для роботи з молоддю та розвивати громаду заради успішного майбутнього.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль