fbpx

У Центрі розвитку громадської активності надаються послуги для підтримки громадських активістів

Рубрика Новини

У Тернополі працює «Центр розвитку громадської активності», який направлений на підтримку активних громадян шести областей заходу України – Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Хмельницької та Чернівецької.

«Ми ставимо собі за мету підвищити роль мешканців та якість роботи активістів у громадах. «Центр розвитку громадської активності» – це можливість отримати консультації з правових, фінансових та фандрейзингових питань. У Центрі як молоді активісти, так і ті, хто давно у цій сфері, зможуть швидко отримати необхідну інформацію, навчитись нового та заручитись підтримкою однодумців», – коментує керівник ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» Максим Черкашин.

У Центрі розвитку громадської активності активісти мають можливість отримати консультації з:

  • правових питань;
  • фінансового менеджменту,
  • фандрейзингу та проектного менеджменту.

Усі бажаючі можуть скористатися послугами та отримати консультації з низки питань через спеціальну форму на сайті проєкту. Як розповідають організатори проєкту, згодом уся інформація про діяльність громадських активістів з різних областей відображатиметься на спеціальній інтерактивній мапі, де кожен матиме свій кабінет.

«Активісти громад зможуть отримати експертну допомогу з питань залучення додаткових коштів для реалізації важливих соціально-економічних та культурних проєктів на території своїх громад.  Їм допоможуть правильно проаналізувати проблеми, які вони хочуть вирішити, визначити основні методи реалізації ідей, підібрати способи залучення грантових коштів та проєктів. Центр слідкуватиме за оновленнями в донорських організаціях, актуалізовуватиме перелік грантових можливостей та скеровуватиме активістів для вирішення актуальних питань. В процесі роботи з донорами, громади зможуть отримати консультації з питань комунікації, заповнення аплікаційних форм та проєктних заявок, етапів реалізації проєктів, звітності. Крім того, центр надаватиме підтримку в роботі з іноземними донорами, консультації з пошуку та підбору партнерів», – зазначила Оксана Качурівська, експертка проєкту із залучення ресурсів для розвитку громад, співпраці з міжнародними партнерами та донорськими організаціями.

У рамках проєкту будуть проведені ряд форумів та тренінгів направлених на покращення використання інструментів участі у громадах та інших тем. Також буде здійснюватися супровід по підготовці документів для реєстрації громадської організації та розвитку її інституційної спроможності.

«Хто шукає відповідь на питання: «Як зареєструвати громадську організацію чи громадську спілку в Україні?» або «З чого розпочати створення громадського об’єднання?», «Які документи потрібні для реєстрації громадської організації зі статусом юридичної особи?» той, напевно, вже знає для чого потрібна громадська організація та яка її роль. Ми поділимося усім своїм досвідом та знаннями, допоможемо розібратися у світі громадських формувань, вибрати правильну організаційно-правову форму, вид громадського об’єднання, визначитись зі складом засновників, змістовним наповненням статуту та правильно сформулювати мету діяльності громадської організації», – коментує Василь Марцинкевич, експерт проєкту з інструментів громадської участі у прийнятті рішень, статутів територіальних громад, положень про консультативно-дорадчі органи.

Проєкт реалізовує громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад», за підтримки Європейського фонду за демократію (EED).

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль