fbpx

У Тернополі вивчатимуть інструменти прямої демократії

19-20 квітня у місті Тернополі проходитиме тренінг «Бюджет участі, електронні петиції, громадські слухання та інші методи впливу на владу». Для офлайн-участі в заході були відібрані 30 представників органів місцевого самоврядування та громадського сектору з Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Хмельницької та Чернівецької областей.

Тренінг відбудеться в рамках проєкту “Центр розвитку громадської активності”, який реалізовує команда громадської організації “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад”.

Учасники заходу зможуть більше дізнатися про інструменти участі, особливості їх впровадження та використання, розглянуть діяльність консультативно-дорадчих органів і не тільки.

Зазначимо, що програма тренінгу була розроблена на основі запитів від територіальних громаду заходу України. У лютому-березні команда громадської організації разом з координаторами проєкту «Центр розвитку громадської активності» провела опитування серед територіальних громад з метою визначення діючих інструментів участі. Отриманні відповіді стали основною програми тренінгу. Також експерти проєкту проконсультують громади, які зазначали про необхідність впровадження нових або удосконалення діючих інструментів участі.

Захід проводиться в рамках проєкту Центр розвитку громадської активності за підтримки European Endowment For Democracy

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль