fbpx

У Тернополі відбулося перше заняття Центру готовності цивільних

Рубрика Новини
Заняття провели інструктори — Володимир Грицина та позивний «Шаман», які є військовими.
На початку заняття інструктори розповіли про те, які є зони поранень у бойових діях для надання домедичної допомоги, як розрізняти та оцінювати стани, у яких людина може потребувати допомоги, які маніпуляції та допомога можуть бути надані в тій чи іншій зоні залежно від рівня безпеки на поточний момент.
Для практичного відпрацювання кожної навички з надання допомоги слухачі навчались зупиняти кровотечі на кінцівках за допомогою джгута типу CAT. Під час тренування тернополяни дізнались про недоліки та переваги кожного способу, помилки, які можуть статись під час маніпуляцій тощо.
Наразі слухачами першого заняття стали понад 100 різних за віком та сферою занять тернополян. Проте їх об’єднало бажання навчитись надавати допомогу в умовах, коли в Україні тривають активні бойові дії. Нагадаємо, що умовою участі був вільний донат на рахунок Благодійного фонду Сергія Притули.
Організатори вже анонсували нові заняття Центру готовності цивільних, які відбудуться вже незабаром. За анонсами можна слідкувати на сторінці Центр готовності цивільних. Тернопіль.
Партнером проєкту у Тернополі є Західноукраїнський національний університет
Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль