fbpx

У Тернополі відбулась фінальна сесія проєкту «Школа демократичного врядування для молоді»

Рубрика Новини

Близько року у Тернополі тривав проєкт “Школа демократичного врядування для молоді”, який реалізовувала громадська організація «Освтіньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві з Тернопільським регіональним відділенням «Асоціації міст України» за підтримки фонду NED.

У п’ятницю 22 жовтня відбулась четверта, фінальна сесія проєкту на якій учасники вивчали такі теми, як: «Ораторське мистецтво», «Як допомогти молоді у плануванні кар’єри?» та «Імідж керівника та кроки до його формування». Під кінець сесії учасники презентували власні “дипломні роботи” – проекти стратегій розвитку молодіжного середовища громади та отримали Сертифікати про проходження курсу.

«Особливістю проєкту є те, що протягом чотирьох сесій учасники зі всієї України не лише навчались, як саме працювати з молоддю, але й готували проєкти стратегій розвитку молодіжного середовища власних громад. Окрім того, між сесіями, вони мали можливість засвоїти отримані знання на практиці – проводячи тренінги та проекти з молоддю» – коментує менеджер проєку Сергій Волохатий.

«Школа демократичного врядування для молоді» – молодіжний проєкт направлений на підготовку фахівців з молодіжної політики з усієї України та є продовженням попередніх двох проєктів – «Школа молодіжних лідерів громад» та «Публічне адміністрування в сфері молодіжної політики», які реалізовувалися в попередні роки.

Завдання проєкту – навчити громадських активістів та представників органів місцевого самоврядування ефективно працювати з молоддю в громадах.

«Працюючи у своїй громаді, завжди ловлю себе на думці, що мені потрібно «перезаряджатися», набиратися сил та нових знань. Я завжди шукаю різні навчальні програми, і коли дізнався про проєкт «Школа демократичного врядування для молоді» одразу вирішив заповнити заявку для участі. Основна моя мотивація полягала в тому, що в ході навчання буде можливість розробити стратегію розвитку молоді в громаді. Мені вдалося розробити такий важливий документ, який вже затверджений в громаді. Сподіваюся, цей документ стане ключовим для розвитку молоді в громаді. Закликаю усіх брати участь в подібних проектах. Щиро вдячний  усій команді організаторів проєкту» – зазначає учасник проєкту Юрій Матевощук, представник Лановецької громади Тернопільської області.

Проєкт реалізовує громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві з Тернопільським регіональним відділенням «Асоціації міст України» за підтримки фонду NED.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль