fbpx

У Тернополі учні облаштували нову клумбу на шкільному подвір’ї

Рубрика Новини

В рамках ініціативи «PRO school Ternopil» наприкінці лютого було визначено два проєкти-переможці, автори яких отримали кошти на їх реалізацію.  Переможцями стали учениця школи №25 Батьківська Вероніка з проєктом «Ландшафт клумби на шкільному подвір’ї» та учень Тернопільської класичної гімназії Рижевський Данило, який запропонував проєкт «Настільні ігри на дворі».

Нещодавно проєкт «Ландшафт клумби на шкільному подвір’ї» був реалізований. На подвір’ї Тернопільської загальноосвітньої школи №25 появилася сучасна клумба, ландшафт якої був розроблений учнями школи.

«Я вважаю, що такі проєкти як «PRO school Ternopil» дають можливість учням реалізувати те, що вони собі запланували. Тобто, учні, такі, як я можуть мати якусь ідею, але не мати коштів для того, щоб втілити її в життя. І це дуже круто, що є такі організації, які допомагають фінансово, дають якісь певні поради та досвід. Раніше наша школа брала участь у шкільному громадському бюджеті, тому в мене був мінімальний досвід у складанні проєкту. Переглянувши вебінари в рамках ініціативи, я почула те, чого не знала, і те, що є дуже важливим у цій сфері діяльності», – розповідає Вероніка Батьківська, авторка проєкту «Ландшафт клумби на шкільному подвір’ї»

Для облаштування нової клумби були закуплені саджанці декоративних кущів, які прикрашатимуть шкільне подвір’я. Над вирівнюванням земельної ділянки працювали учні, вчителі та дирекція школи.

«У подальшому обов’язково буду брати участь в подібних конкурсах, тому що, як я вже сказала, це дуже хороша можливість реалізувати свій задум. І коли я бачу готовий результат того, що моя команда прописала в проєкті – емоції переповнюють, оскільки я розумію, що ми, учні, змогли створити таку красу, яка буде радувати око як здобувачам освіти, так і жителям нашого мікрорайону. Я думаю, що команди, які взяли участь та виграли у проєкті «PRO school Ternopil» є прикладом того, що немає нічого нереального, оскільки, навіть в такий час ми займаємося реалізацією проєкту» – підсумовує Вероніка Батьківська.

Зазначимо, що в рамках проєкту учні віком 14-17 років зі всієї України пройшли онлайн-курс з проєктного менеджменту та отримали онлайн-сертифікат. Учні з тернопільської громади могли взяти участь у конкурсі проєктів та отримати до 5 000 грн. на реалізацію свого задуму.

«Завдяки ініціативі «PRO school Ternopil» ми хотіли покращити знання та навики з проєктного менеджменту серед школярів тернопільської громади. Для цього й проводили навчання та надавали допомогу у написанні проєктів. Переможці отримали кошти не реалізацію своїх проєктів, що дозволило їм закріпити отриманні знання одразу на практиці», – зазначає Максим Черкашин, керівник ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад».

Невдовзі буде реалізований ще один проєкт «Настільні ігри на дворі».

Організаторами проєкту «PRO school Ternopil» є команда  громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад». Партнери проєкту – Телеканал Тернопіль1 та Телеканал ІНТБ, Народна депутатка України Євгенія Кравчук, громадська організація Жіноче коло  та міжнародний музичний фестиваль Faine Misto festival.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль