fbpx

У Тернополі проходить тренінг «Проєктний менеджмент з нуля»

Рубрика Новини

Завершився перший день тренінгу «Проєктний менеджмент з нуля». Разом з громадськими активістами з шести областей заходу України працював керівник ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» Максим Черкашин.

«Наш проєкт «Центр розвитку громадської активності» покликаний комплексно займатися розвитком громадянського суспільства та працювати над активізацією діяльності громадського сектору в громадах. Проєктний менеджмент це додатковий механізм для змін, який можуть використовувати громадські активісти. Саме тому, ми обрали цю тему для першого тренінгу, багатьом активістам не вистачає навиків та знань з цього напрямку», – зазначив Максим Черкашин.

Учасники тренінгу розглянули основні етапи проєктного циклу та ознайомилися з їхніми особливостями. Робота розпочалося з самого простого, але дуже важливого елементу проектного менеджменту, – пошуку грантових можливостей та донорів.

Після огляду спеціалізованих ресурсів та сайтів донорів, тренер продемонстрував присутнім методи визначення проблем та пошуку ідей, що передує написанню будь-якої проєктної заявки.

Друга половина першого дня тренінгу була присвячена логіці написання проектної заявки. Учасники, після розгляду теоретичної частини теми, працювали в групах над проектними заявками. Їхнє завдання полягало в написанні заявки, яка мала б включати назву, мету, завдання, результат та інші блоки. Громадські активісти змогли напрацювати п’ять ідей різного спрямування, які невдовзі можуть перетворитися на конкретні проєктні заявки та бути подані на конкурси.

«Проєкний менеджер повинен мати добре розвинені комунікаційні навики. Під час написання та виконання проєкту , доводиться спілкуватися з різними людьми, та мати великий багаж знань задля успішної подачі та реалізації . Також є багато технічних моментів на які потрібно звернути увагу, до прикладу хоча б яка має бути тема листа для надісланої заявки, адже ви можете не пройти просто через це. Тому тренінг на тему «Проєкний менеджмент з нуля» – це дуже хороша можливість навчитися азів написання  та алгоритму реалізації проєкту», – коментує Уляна Коцаба, активістка з Коршівської ОТГ Івано-Франківської області.

Завтра учасники тренінгу розглянуть фінансову сторону проектного менеджменту та зможуть побачити детальний аналіз готової проєктної заявки, яка реалізується.

Захід організовує ГО «Освітьо-аналітичний центр розвитку громад» в рамках проєкту «Центр розвитку громадської активності» за підтримки Європейського фонду за демократію (EED).

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль