fbpx

У Тернополі організували тренінг зі стрільби

Рубрика Новини

Тренінг зі стрільби, а також зі збирання та розбирання зброї організували у Тернополі. Його влаштували представники Центру готовності цивільних. Участь в тренінгу взяли 60 тернополян та гостей міста, розповів співорганізатор тренінгу Олександр Кикта.

За його словами, це третій захід в місті, який організовують представники благодійного фонду Сергія Притули. Зброю учасникам тренінгу показав інструктор зі стрільби Іван Мельник.

“Пневматичну зброю можна придбати в будь-якому магазині. Стріляє вона кульками. На дистанції до 10 метрів ця кулька наносить серйозні поранення”.

Тренінг зі стрільби
Тренінг зі стрільби. Суспільне / Тарас Бурак

Участь у тренінгу взяла тернополянка Ірина Козловська.

“Мені вдалося за другим разом вдалося поцілити. Любов до тиру у мене з дитинства. Тому попробувати стріляти з пневматичної зброї і розбирати бойову – це я вчуся для себе”.

Інструктор вчить стріляти Ірину Козловську
Інструктор вчить стріляти Ірину Козловську. Суспільне / Людмила Путькалець

Вчився стріляти і житель Енергодара Михайло Кірчнер. Чоловік пів року жив в окупованому місті. Два місяці тому переїхав до Тернополя.

“В наш час кожен повинен стріляти, бо в нас такий сусід, що не дай Боже. Поки не буде муру такого щоб він не дістав, то всі повинні вчитися стріляти і мати ці навички”.

Михайло Кірчнер
Михайло Кірчнер. Суспільне / Тарас Бурак

На тренінг прийшли 60 людей, – розповів Іван Мельник.

“Перших 5 чи 6 людей показали невисокий результат, а решта – впоралися добре. Ті, хто вперше взяли до рук зброю, дуже стараються. Кожна цивільна людина і в мирному житті, а особливо в час російсько-української війни, має уміти володіти зброєю. Тим більше, є постанова Кабінету міністрів про право кожної людини цивільної застосувати будь-яку вогнепальну зброю проти російського агресора: мисливську, малокаліберну, пневматичну, будь яку. І за це людина не несе кримінальної відповідальності”, – каже інструктор.

Іван Мельник
Іван Мельник. Суспільне / Тарас Бурак

Збирати і розбирати зброю вчилася Христина Олексієнко.

“Такий час зараз, що потрібно знати, як поводитися зі зброєю і навіть не для себе, а для того, щоб когось не пошкодити, не поранити”.

Христина Олексієнко
Христина Олексієнко. Суспільне / Тарас Бурак

Це третій тренінг в Тернополі, який організовує Центр готовності цивільних. На попередніх двох навчаннях людей вчили тактичної медицини і як поводитись під час авіаційних та артобстрілах, – розповів співорганізатор заходу Олександр Кикта.

Олександр Кикта
Олександр Кикта. Суспільне / Тарас Бурак
Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль