fbpx

У Тернополі обговорили молодіжну політику в умовах війни

Рубрика Новини

27 травня місто Тернопіль відвідала Марина Попатенко, заступниця Міністра молоді та спорту України. В рамках візиту заступниця побувала в офісі громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад», де взяла участь в проєкті #ЗапальнаРозмова та поспілкувалася в онлайн-форматі з представниками молодіжних рад та громадського сектору з усієї України.

 «Вже більше трьох місяців в Україні триває війна, але молодь продовжує активно працювати, не дивлячись на всі труднощі. Чимало молодих людей перепрофілювали свою роботу, оскільки вони є вмотивованими та проактивними. Важливо, детально обговорити молодіжну політику під час війни та спланувати її розвиток вже у післявоєнний період», – зазначив Максим Черкашин, керівник ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад».

Марина Попатенко розповіла про особливості молодіжної політики у воєнний час та обговорила основні кроки, які зараз здійснює профільне міністерство для підтримки молоді в Україні. Наголошувалося на важливості роботи з молоддю, яка відіграє ключову роль у багатьох суспільних процесах, особливо в контексті теперішньої ситуації.

«Усіх нас молодь приємно вразила ще 24 лютого. Молодь правильно зреагувала на загрозу, оскільки практично одразу більшість молодіжних центрів та організацій почали перетворюватися на гуманітарні штаби чи шелтери, вони перебудували свою роботу. Це дозволило їм швидко реагувати на нові виклики, які виникли перед населення та, військовими. Кожен в Україні став волонтером, молодь не виключення. Наша системна робота показала свій результат», – розповіла Марина Попатенко.

Учасники онлайн-заходу дізналися про можливості, які зараз є для молоді як в Україні, так і за кордоном. Марина Попатенко розповіла про основні конкурси та проєкти міжнародної технічної допомоги, які діють в Україні та покликанні підтримати молодь.

Також розглядалося важливе питання міграції молоді в межах України та за кордон. За словами Марини Попатенко, близько 40% молодих людей вимушено змінили свої постійне місце проживання, зокрема близько 2 млн. представників молоді є внутрішньо переміщеними особами, така ж кількість виїхала за межі України. Заступниця міністра наголосила, що необхідно докласти максимум зусиль, щоб всі молоді люди повернулися в Україну та в свої громади.

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль